Seminte de struguri rosii

Samburi de struguri rosii
Ne aflam in sezonul in care strugurii nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, deoarece bogatia nutrientilor din compozitia lor daruieste energie, frumusete si tinerete.
Samburii de struguri rosii sunt bogati in vitamina E , acid linoleic, polifenoli si alti antioxidanti. Aceste substante se gasesc deasemenea in pulpa si coaja, insa in cantitati mult mai mici.
Pulpa si coaja contin si alte elemente nutritive importante. Un exemplu foarte bun este resveratrolul, un antioxidant foarte puternic ce se gaseste in mare parte in coaja strugurilor rosii.
Tehnologiile actuale permit extragerea eficientă a uleiului din samburi de struguri.
Folosit initial doar de maestrii intr-ale gastronomiei, curand, acest ulei si-a aratat adevarata valoare, devenind un medicament natural foarte apreciat.
Uleiul si pulberea din samburi de struguri rosii sunt considerate foarte bune medicamente-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.
Zincul, cuprul si seleniul sunt trei dintre cele mai importante minerale continute de samburii de strugure, care ajuta la o buna si echilibrata functionare a organismului.

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *