Rozmarin,efecte benefice.

Rozmarinul este recunoscut pentru activarea şi îmbunǎtǎţirea funcţiilor digestive si în special pentru facilitarea funcţiei vezicii biliare .Este un antispastic şi are o acţiune stimulantǎ asupra sistemului nervos, fiind indicat în tratamentul diverselor cazuri de astenie.
Este folosit si pentru tratarea infecţiilor din sfera ORL, în special pentru calmarea tusei şi tratarea bronşitelor.
Este folosit pentru  reducerea durerilor reumatice sau pentru tratarea problemelor legate de circulaţia sanguinǎ perifericǎ. Se aplicǎ sub formǎ de comprese cu decoct de rozmarin sau saub formǎ de creme, geluri sau loţiuni ce au un  conţinut de pânǎ la 10 % ulei esenţial de rozmarin. O baie în care se adaugǎ ulei de rozmarin este un mod excelent de combatere a reumatismului sau a oboselii.
Rozmarinul are mai multe forme de utilizare:-tratament pentru celulita
uleiul de rozmarin, poate fi folosit pentru masaj, pentru baie, sau se poate lua pe cale oralǎ, sub formǎ de picǎturi. Uleiul de rozmarin nu este indicat femeilor însǎrcinate, copiilor sau persoanelor care au hipersensilitate la aceastǎ plantǎ.
ceai de rozmarin; accelereaza tranzitul intestinal, fortifica organismul slabit,  incetineste procesul de imbatranire si te energizeaza, mai ales in perioadele cand trebuie sa mananci mai putin.
Fierbe cel mult un minut 20 g de frunze in 250 ml de apa. Serveste doua sau trei cescute pe zi.
Intrebuintari principale;
Uz intern: colici abdominale, dispepsii ,  reumatism , astenie , surmenaj fizic si intelectual, tonifierea organismului, balonari si afectiuni gastro- intestinale , anorexie , afectiuni hepatice si renale.
Pentru uz extern: reumatism , reconfortarea organismului.
Mai mult poti vedea aici;

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *