Rodia

Fructul, cu dimensiunea mai mare decat portocala si mai mica decat grapefruit-ul, are o coaja groasa de culoare galbena-intens, maroniu-rosiatica pina la rosu aprins si in jur de 600 seminte. Semintele si pulpa ce le inconjoara, numita fruct fals, sunt comestibile. Unele soiuri au pulpa de culoare violet.

Rodia este si extrem de bogata in nutrienti,. Are putine calorii, este bogata în vitaminele B (B3, B5, B6, B2, B1) Vitamina C, Vitamina E, Vitamina K si minerale: sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc și acid folic. Acest fruct contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde. Rodia este considerata unul din fructele bogate in fibre.
Rodia se poate consuma  in starea sa naturala, in diverse mancaruri calde, in salate, in deserturi, dar mai ales sub forma de suc sau condiment. Rodia este folosita si pentru producerea unui vin. Semintele de rodie salbatica sunt considerate cele mai bune pentru condimente. Sucul de rodie este unul dintre cele mai nutritive sucuri naturale Si poate fi pastrat in recipiente din sticla, in frigider, maxim 3 zile, iar în congelator poate fi pastrat maxim 1 an.
Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenoli, tanini și antocianini, esentiali pentru sanatatea inimii și a organismului. Sucul de rodie imbunatațeste fluxul de sange la persoanele cu boli ale miocardului. Rodiile ajuta la scaderea colesterolului LDL, prevenind acumularea lui in artere, scazand astfel riscurile in cazul bolilor de inimă.
in plus, aceste fructe ajuta la intarirea musculaturii cardiace.
Rodia  este indicat a fi folosita datorita efectelor anti-imbatranire, dar si pentru a preveni aparitia maladiilor precum Alzheimer. Rodia are proprietati antiinflamatorii protejand impotriva astmului si a durerilor in gat. Sucul de rodie ar putea avea, de asemenea, efecte antivirale si antibacterienei placii dentare.
Rodiile ajuta la reglarea glicemiei, cresc sensibilitatea la insulina fiind un fruct indicat persoanelor care sufera de diabet. Sunt excelente pentru cei care sufera de anemie și stari de astenie.
Rodia,este un fruct bogat in vitamine, antioxidanți , fibre si cu foarte putine calorii, este frecvent recomandata de nutritionisti în curele de slabire.Mai mult vezi aici

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *