Reglarea metabolismului, naturală cu sucul de aloe vera

Unul dintre cele mai sănătoase ingrediente pe care Natura ni le pune la dispoziție pentru ca organismul nostru să funcționeze așa cum trebuie este și planta de . Aceasta poate fi folosită atât intern, cât și extern, iar beneficiile acesteia sunt nenumărate. Reglarea metabolismului, o piele și un păr sănătos, un sistem imunitar puternic, sunt doar câteva dintre beneficiile acestei plante. Rafturile farmaciilor sau ale magazinelor cu produse naturiste sunt pline de recipient cu suc de , dar nu toate acestea sunt de o bună calitate, și de aceea efectele nu sunt cele dorite. Am încercat și noi mai multe produse, și am reușit să găsim unul remarcabil, pur de Aloe Vera 99, 55% , nediluat, obținut din partea internă a frunzelor de Aloe Barbadensis Miller, prin prelucrare manuală, la rece.

O minune pentru organism

Chiar dacă ai în vedere numai reglarea metabolismului, sucul de aloe vera nu trebuie să-ți lipsească. Pentru a avea parte de toate beneficiile pe care acesta le oferă organismului, sucul trebuie însă să fie crud, adică natural și nepasteurizat. Doar așa poți fi sigur că vitaminele, mineralele, toate substanțele nutritive ale acestuia, aminoacizii pe care îi conține îți pot ajuta corpul să fie sănătos. Nu degeaba se spune că este o minune pentru organism, așa că poate nu ar strica să urmezi o cură cu suc de aloe vera, și te vei simți cu adrvărat bine.  

Un sistem imunitar puternic

Din păcate, stilul de viață dezordonat, stresul, sedentarismul, abuzul de anumite medicamente și nu numai duc, într-un final, la un sistem imunitar slăbit. Nu este de mirare că la cea mai mică pală de vânt răcești imediat, sau ai nevoie de un tratament mai puternic pentru o afecțiune simplă, pe care toți ceilalți o duc pe picioare, cum se spune, sau o ignoră. În acest caz, grație vitaminei C pe care sucul pur de aloe vera o conține, vei observa că sistemul tău imunitar este mult mai puternic, și faci față cu brio capriciilor vremii sau unor infecții neprevăzute. De asemenea, în cazul în care sistemul imunitar este în suferință din cauza abuzului de medicamente, tot sucul pur de aloe vera se dovedește a fi soluția salvatoare.

Un păr sănătos și mătăsos

Ce femeie nu-ști dorește un păr lung, precum prințesele din basme, sănătos și mătăsos? Prea puține sunt însă cele care se pot lăuda cu o podoabă capilară precum cunoscuta Rapunzel, și de aceea profită de sezonul rece pentru a-și ascunde părul sub o căciulă sau o eșarfă aranjată cât mai estetic. Cu ajutorul sucului de aloe vera, vei adora să îți lași părul liber, pentru că toată lumea va observa diferența. Părul tău va fi mult mai sănătos – pentru că va avea parte de o bună hidratare, mult mai lung și mai strălucitor. Nu este nevoie să apelezi la tratamente cosmetice costisitoare, doar câteva măști pentru păr pe bază de aloe vera, și problema s-a rezolvat rapid, ieftin și eficient.

Efect antiaging garantat

În afară de reglarea metabolismului, sucul de aloe vera pur poate fi folosit și pentru a ține departe semnele îmbrătrânirii premature. O mască simplă, din suc crud de aloe vera, apă și puțin alcool, oferă tenului strălucire, iar ridurile fine se estompează rapid. Nu uita să aplici această mască și în zona gâtului, dacă vrei să ai de a face cu un look desăvârșit.

O digestie ușoară, fără bătăi de cap

Dacă problemele cu digestia sunt cele care nu îți dau pace, înainte să apelezi la orice altceva, înceacă să consumi, de două ori pe zi, aproximativ 30 ml de suc de aloe vera. Nu vei mai fi nevoit să încerci altceva, pentru că vei observa că nu mai este nevoie. Mai mult chiar, unele studii realizate de oamenii de știință americani au scos în evidență faptul că acest remediu este foarte indicat și în cazul în care a fost aplicat bolnavilor care suferă de colon iritabil. Ce poate fi mai bun decât atât?

La mare, la soare…

Perioada verii este una în care adorăm să lăsăm razele soarelui să ne ofere din plin vitamina D, și de aceea ne relaxăm uneori ore în șir la plajă, la bronzat. Din păcate, apar și unele efecte neplăcute, cum ar fi arsurile solare. Dacă până acum foloseai ceva creme sau loțiuni din farmacii, sau mai naturalul iaurt, pentru a calma usturimile, este timpul să renunți la așa ceva și să folosești suc pur de aloe vera. Efectul acestuia este unul cicatrizant, și nu vei mai simți toate acele neplăceri. Grație acestui efect, la care se adaugă și faptul că este un bun antibiotic natural, face din sucul de aloe vera remediul potrivit atunci când, în urma unei reprize de joacă alături de animăluțul de companie, ai parte de câteva zgârieturi pe mâini, drept amintire a acelor momente plăcute.

Scapă ușor de kilogramele în plus

Toate femeile au ținut, măcar o dată în viața lor, o cură de slăbire. Fie că recunosc deschis, fie că nu. Cele mai multe dintre acestea se bazau pe înfometare, și din acest motiv produceau destul de multe dezechilibre în organism. De acum, gata cu aceste probleme. Reglarea metabolismului și eliminarea câtorva kilograme în plus nu a fost nicând mai ușoară. Acest suc previne acumularea grăsimii, curăță sângele de toxine, îmbunătățește circulația sângelui. Simplu și eficient, efect garantat.

Scapă de neplăcerile menopauzei

Menopauza este însoțită, de regulă, de niște simptome nu prea plăcute, și mai ales nu prea ușor de suportat. Cu toate acestea, nu este nevoie să apelezi la medicamente pline de ingrediente chimice, sau să încerci să înduri toate acele neplăceri fără să faci nimic. Consumă regulat suc de aloe vera pur și vei observa diferența. Chiar și cei din jur o vor remarca, și tu vei putea trece ușor peste această etapă din viața ta. Iar dacă asta înseamnă și reglarea metabolismului, cu atât mai bine.

Constipație? Nu, mulțumesc

Constipația este considerată astăzi o afecțiune specifică omului modern. Sedentarismul, poluarea, regimul alimentar, administrarea de anumite tratamente medicamentoase, și altele, pot duce la instalarea episoadelor de constipație, care cu timpul devin o obișnuință. Cu toate acestea, nu trebuie să lași constipația să îți controleze viața, și nici să apelezi mai mereu la medicamente cu efect laxativ. Introdu sucul de aloe vera în rutina ta zilnică și tranzitul intestinal va fi unul normal, ca și scaunul.

O memorie de elefant

Din cauza multelor sarcini care trebuie îndeplinite zilnic, sau chiar și a înaintării în vârstă, pot apărea și unele probleme cu memoria. Se pare că sucul de aloe vera se dovedește și în acest caz un aliat de nădejde. Ce-i drept, deocamdată au avut loc unele experimente pe șoareci de laborator, care au avut parte de o îmbunătățire a funcției cerebrale și cognitive în urma tratamentului cu aloe vera, dar oamenii de știință speră să extindă studiul și în cazul oamenilor, cu aceleași rezultate favorabile.

Contraindicații

Cu toate că este unul dintre cele mai bune daruri oferite de natură pentru buna funcționare a organismului, sucul de aloe vera are și unele contraindicații. Astfel, acesta nu se administrează copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează, sau persoanelor care suferă de afecțiuni ale rinichiului sau ficatului. Se recomandă să vorbești cu medicul înainte de a începe o cură internă, pentru a vedea dacă istoricul tău medical permite acest tratament.

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *