Reglarea greutății corporale, benefică pentru sănătate

Femeile știu cel mai bine cât este de greu să se mențină la o anumită greutate. Diete grele, înfometare, renunțarea la anumite plăceri culinare, eventual și apelarea la anumite proceduri, toate cu scopul de a arăta bine. Dar, reglarea greutății corporale nu ar trebui făcută doar din motive estetice. Obezitatea este una dintre cauzele apariției multor afecțiuni, și de aceea ar trebui să avem mai multă grijă la kilogramele în plus.

Slăbire treptată, și nu dintr-o dată

Din păcate, cei care vor să slăbească fac aceiași greșeală: vor să scape rapid de kilogramele acumulate, și de aceea caută acea dietă perfectă, care să le asigure îndeplinirea acestei dorințe. Pentru ei, avem o veste proastă: nu există perfectă, iar procesul de slăbire nu ar trebui să fie unul ”pe repede înainte”, ci treptat.

Reglarea greutății corporale se face cu dietă, mișcare/exerciții fizice, și dacă starea de sănătate o permite, cu anumite suplimente sau extracte care te ajută să arzi mai repede grăsimile.

Suplimente naturale pentru reglarea greutății corporale

Atunci când vine vorba despre suplimentele sau pastilele de slăbit, există o adevărată controversă. Sunt cei care le blamează, având drept argument multele efecte adverse neplăcute ale acestora, și alții care le adoră.

Departe de a ne situa într-o tabără sau alta, vrem doar să menționăm că persoanele care au avut de suferit din cauza suplimentelor pentru slăbit nu le-au folosit pe cele naturale și, cel mai important, nu au cerut sfatul medicului înainte de consuma acel produs.

Din fericire, am găsit aici un produs natural, care tonifică și slăbește în același timp. Reglarea greutății corporale este acum mai ușoară, dar nu uita nici să ceri recomandarea medicului, dacă istoricul tău medical permite consumarea lui.

Ingrediente din natură, doar pentru tine

Natura, în generozitatea sa, ne-a oferit multe ingrediente care, folosite cum trebuie, ajută la reglarea greutății corporale. Sunt multe, dar noi îți oferim o selecție a celor mai eficiente.

Boabe de

Cu toții adorăm o ceașcă de cafea dimineața, care ne pune imediat pe picioare și parcă ne dă energie pentru o bună perioadă. Dar, ce știi despre boabele de cafea verde și rolul lor în reglarea greutății corporale?

Ei bine, acestea ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor, dar împiedică și formarea de noi depozite grase, după cum se menționează în concluziile la care au ajuns unele studii în domeniu. Acidul clorogenic, care te ajută să slăbești rapid și sănătos, se pierde prin prăjirea boabelor. De asemenea, același acid scade nivelul glicemiei.

În urma unor studii, oamenii de știință au ajuns la concluzia că boabele de cafea verde ajută și la îmbunătățirea circulației, la detoxifiere, reduc nivelul colesterolului ”rău”, mențin pe o perioadă mai lungă senzația de sațietate și îmbunătățesc activitatea cerebrală.

Frunze de mesteacan, cu efect diuretic

Mesteacănul este folosit frecvent pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Pentru detoxifiere, frunzele de mesteacăn sunt perfecte, deoarece au un puternic efect diuretic, ceea ce le face o alegere excelentă atunci când vine vorba despre reglarea greutății corporale.

De asemenea, tot frunzele de mesteacăn sunt folosite pentru eliminarea acidului uric, dar și scad nivelul colesterolului, dizolvă și elimină pietrele de la rinichi, au efect benefic pentru piele, iar retenția de apă nu mai este o problemă, tot cu ajutorul lor.

Rădăcina de păpădie stimulează metabolismul

Reglarea greutății corporale se face mai ușor și cu ajutorul rădăcinii de păpădie. De altfel, specialiștii în nutriție sunt cu toții de acord că aceasta este una dintre cele mai bune plante pentru a scăpa de acele kilograme în plus care nu se vor duse.

Rădăcina de păpădie contribuie din plin la eliminarea toxinelor din organism, dar stimulează și metabolismul. Pentru un efect mai rapid, elimină din alimentație prăjelile, dulciurile pline de zahăr, pastele, făinoasele și produsele de patiserie sau fast-food.

Frunzele de ceai verde ”topesc” kilogramele

Cei care se preocupă de reglarea greutății corporale, știu că frunzele de ceai verde sunt recunoscute pentru faptul că ”topesc” kilogramele în plus.

Substanțele care intră în componența lor cresc ritmul de ardere al grăsimilor, stimulează metabolismul și ameliorează producția de insulină, ceea ce înseamnă că acest ceai poate fi consumat și de cei care suferă de diabet.

La fel ca în cazul rădăcinii de păpădie, și ceaiul verde are un efect mai rapid atunci când se combină cu o dietă sănătoasă și mișcare.

Inulina scade pofta de mâncare

Specialiștii în nutriție recomandă persoanelor care vor să slăbească să nu uite de inulină, o sursă de fibre dietetice, care ajută la înlocuirea grăsimilor, zaharurilor sau carbohidraţilor. De asemenea, inulina este recunoscută pentru faptul că scade pofta de mâncare și oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă, fără ca acestea două să dăuneze în vreun fel organismului.

Printre alte efecte ale inulinei se află și faptul că ajută la încetinirea digestiei şi a absorbţiei intestinale şi în același timp facilitează tranzitul intestinal, unul destul de dificil atunci când avem de a face cu persoane care au probleme cu greutatea.

Există numeroase surse naturale de inulină, cum ar fi praz, sparanghel, ceapă, usturoi sau rădăcină de cicoare, dar specialiștii sunt de acord că nu sunt suficiente, și de aceea pentru asigurarea nivelului optim necesar zilnic, sunt recomandate suplimentele alimentare naturale.

Ananasul, efect detoxifiant

Ananasul este un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre reglarea greutății corporale. Plin de fibre, consumul regulat de ajută la reglarea tranzitului intestinal și la eliminarea toxinelor din organism.

Dar, pentru că nu poți consuma mult ananas zilnic, pentru a beneficia de efectele sale, suplimentele alimentare naturale pentru slăbit sunt excelente. Efectele sale diuretice și detoxifiante nu vor întârzia să apară, iar specialiștii recomandă folosirea cojii de ananas chiar și pentru eliminarea pietrelor la rinichi.

Nu lăsa pe mâine, ce poți face azi!

Un vechi proverb românesc spune „Nu lăsa pe mâine, ce poți face azi!”. Este valabil și atunci când vine vorba despre reglarea greutății corporale.

Începe chiar acum să scapi de kilogramele în plus printr-o alimentație echilibrată, o hidratare corectă și exerciții fizice. De asemenea, poți apela la suplimente alimentare naturale, care să te ajute să îți vezi visul mai aproape de realitate. Nu uita să discuți cu medicul tău despre ceea ce vrei să faci.

Tu cum reușești să scapi de kilogramele în plus? Așteptăm comentariile tale, pentru a împărtăși și celorlalți din experiența ta!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *