Metode naturale de detoxifiere a organismului

Chiar dacă ești genul care încearcă să mănânce cât mai sănătos, din cauza factorilor de mediu, a consumului de anumite medicamente sau a altor motive, organismul simte nevoia unei cure de . Cel mai probabil ești conștient/ă de acest lucru, dar nu ai găsit încă metoda potrivită pentru tine, astfel încât să reușești, fără să-ți privezi organismul de vitaminele și mineralele de care are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. De aceea, am găsit noi câteva metode naturale de , simple, dar foarte eficiente, pe care le poți folosi cu încredere.

Curele de detoxifiere, din trei în trei luni

Specialiștii sunt de părere că astfel de cure de detoxifiere sunt necesare din trei în trei luni, dar sunt și medici care le recomandă doar primăvara și toamna. Indiferent de abordarea pe care o adopți, important este să-i oferi organismului tău această șansă, și să urmezi o cură de detoxifiere. Chiar dacă pare dificil, cel puțin la început, beneficiile pe care aceasta le aduce stării tale de sănătate sunt mult prea importante pentru a fi ignorate.

Reechilibrează-ți organismul

Prin acest proces de eliminare a toxinelor, organismul tău se reechilibrează. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să renunți, măcar pentru o perioadă, la anumite alimente preferate: zahărul, carnea grasă, produsele de patiserie și fast-food, a sucurilor de orice fel și a prăjelilor. Îndreaptă-ți atenția către alimente sănătoase, care te vor ajuta să scapi de surplusul de toxine, dar îi vor oferi organismului vitamine, minerale și nutrienți esențiali.

Mai multe fibre

Pe perioada procesului de detixifiere ar trebui să consumi mai multe fibre, care îți vor regla tranzitul intestinal și te vor ajuta să elimini mai ușor balastul acumulat în colon. Varză, broccoli, sfeclă roșie, ridichi, anghinare, chiar și algele marine, sunt considerate cele mai bune în acest caz.

Suplimente nutritive naturale

Chiar dacă nu crezi, ai nevoie și de o mână de ajutor. De data aceasta, aici intervin suplimentele alimentare. Atenție mare: folosește-le pe cele naturale, care nu îți dau peste cap organismul și îți aduc ”la pachet” și alte neplăceri. Cele naturale contribuie la și a metalelor grele din corp, la îmbunătățirea circulației, intesifică digestia și susțin imunitatea.

Dar, pentru că nu știi care sunt cele naturale, avem noi soluția pentru tine. O găsești chiar aici și este vorba despre un supliment alimentar complex de la Equilibra, o formulă lichidă concentrată care se diluează în apă, ce conține 8 extracte de plante, cu gust plăcut de lime, care are funcție drenantă și depurativă. Păpădia și brusturele conținute reglează funcția depurativă a organismului, iar armurariul sau laptele de ciulin, curcuma și anghinarea sunt un suport necesar pentru buna funcționare a activității hepato- biliare. Sparanghelul, frunzele de boldo și frunzele de coacăz negru ajută drenarea lichidelor corporale și buna funcționare a tractului urinar.

Vitamina C, în ajutorul tău

Ai auzit cu siguranță despre vitamina C și rolul acesteia de mare importanță atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar. Dar, cu toate acestea, atunci când treci printr-un proces de detoxifiere, vitamina C nu trebuie să-ți lipsească, deoarece ajută organismul să producă glutadion, un compus care ajută ficatul să proceseze mai bine toxinele şi care contribuie te ajută și la remedierea eventualelor leziuni hepatice.

Ananas și Aloe Vera

Despre Aloe Vera ai citit numeroase informații, și știi desigur că este una dintre cele mai bune plante pentru sănătatea ta. Pe lângă altele, aceasta are mari efecte detoxifiante, așa că ar trebui să nu-ți lipsească. Efectul acesta este amplificat atunci când este folosită în combinație cu ananasul, care conține o enzimă care, la rândul ei, favorizează procesul de digestie, îți întărește sistemul imunutar și te ajută să scapi mai ușor de kilogramele în plus.

Apa, de neînlocuit

Cea mai ușoară detoxifiere pentru organism se face cu apă. Chiar dacă îți este greu, pentru că nu erai genul care să bea prea multă apă, bea cel puțin doi litri zilnic. Dimineața, pe stomacul gol, bea un pahar cu apă, la fel și cu jumătate de oră înainte de mesele principale. Vei simți imediat diferența, și chiar vei reuși să slăbești mult mai ușor.

De asemenea, te poți folosi de apa plată cu lămâie pentru a-ți curăța organismul de toxine. Cu ajutorul lămâilor este stimulată eliberarea de enzime, iar toxinele acumulate în organism sunt astfel transformate încât să poată fi eliminate mult mai ușor. Simplu, eficient și rapid! Îți poți dori ceva mai mult?

Ceai verde și de păpădie

Te poți ajuta și de ceaiul verde, sau cel de păpădie, pentru a reechilibra organismul după o perioadă de mare încărcatură. Cel de păpădie este recunoscut pentru beneficiile sale aduse organismului, dintre care amintim: curăţă sângele, echilibrează metabolismul, sporeşte volumul urinei, întăreşte stomacul, bila, fortifică ficatul. Ceaiul verde este un antioxidant excelent, precum și un bun diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer. Doar folosindu-le pe cele două ai parte de efectul dorit, așa că… tot înainte!

Sucuri naturale de fructe și legume

Atunci când vrei să urmezi o cură de detoxifiere, sucurile carbogazoase sunt strict interzise. În schimb sunt permise cele naturale, din fructe și legume, preparate chiar de tine. Pentru un mai mare efect, poți folosi acele fructe sau legume care au un puternic efect de eliminare a toxinelor. Astfel, perele au un ușor efect laxativ, în timp ce ghimbirul îi oferă organismului impulsul de care avea nevoie pentru a începe procesul. Castravetele hidratează foarte bine, iar merele sunt cele mai bune, grație conținutului lor ridicat de fibre, minerale și fitochimicale, care sunt ideale pentru reglarea tranzitului intestinal şi stimularea detoxifierii organismului.

Mai multă mișcare

Atunci când transpirăm, eliminăm multe dintre toxine. De aceea, ceva mai multă mișcare fizică nu strică niciodată, mai ales că are o mulțime de beneficii pentru organism: scazi valorile colesterolului ”rău” și alte trigliceridelor, îți ții inima sănătoasă, slăbești, și lista continuă.

Nu neglija odihna

Chiar dacă nu crezi, și o odihnă corespunzătoare face minuni în curele de detoxifiere. Opt ore de somn pe noapte îți ajută organismul să ”repare” ce ai reușit să dai peste cap în timpul zilei, iar toxinele se elimină mult mai ușor!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *