Mărește-ți acuitatea vizuală în mod natural!

Acuitatea vizuală are o mare legătură cu starea de sănătate a ochilor. De aceea, trebuie să dai o mare importanță eventualelor afecțiuni oftalmologice, pentru că ele îți pot afecta vederea ”de vultur” pe care ți-o dorești. Din fericire, există numeroase remedii naturale care te pot ajuta atunci când acuitatea vizuală devine o problemă, și pe care le poți folosi în același timp cu tratamentul de la medicul specialist.

Miopia, tratată cu corn

Dacă suferi de afecțiuni hepatice și digestive, atunci știi cu siguranță că această plantă, cornul, este un remediu natural excelent. Cu toate acestea, puțini sunt cei care cunosc și un alt beneficiu al cornului, și anume că poate fi folosit cu succes pentru a trata problema miopiei progresive.

Crăiţele și acuitatea vizuală

Crăițele intră și ele pe lista de plante cu proprietăți remarcabile în ceea ce privește starea de sănătate a ochilor. Bogate în carotenoide și helenină – o substanță cu proprietăți asemănătoare vitaminei A, crăițele cresc acuitatea vizuală. Dacă ai probleme cu vederea nocturnă, sau chiar și atunci când luminozitatea este scăzută, crăițele reprezintă soluția cea mai bună pentru tine.

 Silurul, cel mai cunoscut remediu

Acuitatea vizuală îți este afectată de blefarită și conjunctivită? Sau petreci prea mult timp în fața ecranului calculatorului, pentru a rezolva sarcinile de la serviciu? Atunci apelează la tinctura de silur, care te ajută să remediezi toate aceste probleme cu ochii. De asemenea, tinctura de silur este dezinfectantă, antiinflamatoare şi sedativă.

Afine, coacăze şi mure, pentru îmbunătățirea vederii

Cu toții știm că fructele de pădure sunt excelente pentru o stare de bine a organismului. Dintre acestea, afinele, coacăzele și murele sunt recunoscute ca având excelente proprietăți în ceea ce privește sănătatea ochilor. În urma unor studii medicale, s-a observat faptul că aceste fructe sunt o bună sursă de antociani, adică acele substanțe care mai domolesc un pic procesul de îmbătrânire a ochilor, contribuie la menţinerea elasticităţii ţesuturilor la acest nivel şi îmbunătăţesc acuitatea vizuală.

Zincul, bun pentru ochi

Acuitatea vizuală este mult îmbunătățită dacă organismul are parte de suficient zinc. Pentru aceasta, se recomandă administrarea unor suplimente naturale. Unul dintre cele mai bune de pe piață este cel de aici, și reprezintă un supliment lichid concentrat de la Equilibra special conceput pentru o vedere optimă. Conține extract de afine, luteină, zeaxantină, vitamina B2 și Zinc.

Extractul de afine îmbunătățește funcționarea retinei și reduce sensibilitatea la lumină. Afinele sunt bogate în provitamina A, vitamina C, vitamina PP și vitamina E – toate îndeplinind roluri importante în buna funcționare a sistemului vizual. De asemenea, unii specialiști consideră că deficitul de zinc este responsabil de aparitia bolilor cronice de ochi și că zincul ajută la menținerea vitaminei A în organism.

Migdale, excelente pentru îmbunătățirea vederii

O adevărată bombă de sănătate pentru organism, migdalele ar trebui să nu lipsească din regimul nostrum alimentar. Sunt pline de acizi omega 3, vitamina E și antioxidanți, așa că nu ai de ce să renunți la beneficiile pe care acestea le oferă. Printre acestea se află și faptul că îmbunătățesc acuitatea vizuală, dar îți țin și inima sănătoasă.

Fenicul, pentru stoparea evoluției cataractei

Îmbunătățirea vederii poate fi realizată și cu ajutorul feniculului. Dar, nu numai că te ajută în ceea ce privește acuitatea vizuală, ci și în privința întârzierii și chiar stopării evoluției cataractei.

Cele mai bune alimente pentru acuitatea vizuală

Atunci când ești preocupat de sănătatea ochilor tăi, te poți folosi de anumite alimente pentru a-ți crește acuitatea vizuală. Ai putea începe prin a consuma mai mulți morcovi, spanac, afine, sfeclă roșie, cartof dulce, broccoli și rucola. De asemenea, toate legumele cu frunze verzi sunt sănătate curată pentru ochi, iar dieta poate fi completată cu pește gras – macrou, hering, somon, ton, ouă, nuci și cam toate oleaginoasele, în general.

Recomandări pentru o vedere mai bună

Primul pas pe care îl poți face pentru evitarea problemelor oftalmologice ar fi să le acorzi ochilor atenția cuvenită. De cele mai multe ori ignorăm cu bună știință micile probleme oculare, fără a fi conștienți că, procedând astfel, nu facem decât să le agravăm. Așa că începe printr-un mic examen oftalmologic pe care ți-l poți face singur. Observă cum vezi atunci când ții ochii întredeschiși, când este seară sau noapte afară, dacă lumina puternică te deranjează, etc. Dacă ai sesizat că ar fi ceva în neregulă, atunci fă o vizită medicului oftalmolog, pentru un consult de specialitate.

Renunță la ochelari măcar o oră pe zi

Probabil și tu, la fel ca multe alte persoane, porți ochelari, și ai primit recomandarea să nu îi dai jos de la ochi. Cu toate acestea, este chiar indicat ca măcar o oră pe zi să faci o pauză de la purtatul lor, deoarece procedând astfel, ochii se ”lenevesc” și te poți confrunta cu creșterea dioptriilor, deși scopul tău era exact cel invers.

Învață să privești

Se spune de multe ori că există o diferență dintre ”a vedea” și ”a privi”. Îți poți mări acuitatea acuitatea vizuală prin niște exerciții simple. Privește lucrurile de aproape și de la depărtare, observă detaliile. Fă aceste exercițiu de mai multe ori și vei vedea cum acuitatea ta vizuală devine mai bună pe zi ce trece.

Redu orele petrecute în fața calculatorului sau televizorului

De multe ori, acuitatea vizuală are de suferit din cauză că petrecem prea mult timp în fața ecranului calculatorului, sau privind multe ore la televizor. De aceea, pe cât posibil, încearcă să mai reduci din orele petrecute astfel, iar dacă nu ai cum, pentru că activitatea ta la serviciu presupune multe ore în fața computerului, atunci ia din când în când câte o pauză scurtă. Vei observa rapid unele îmbunătățiri.

Mișcă ochii, nu capul

Tot pentru îmbunătățirea vederii, atât de aproape, cât și de la distanță, există mai multe trucuri care îți pot veni în ajutor. Astfel, pe cât posibil, atunci când te uiți într-un loc încearcă să miști doar ochii și nu capul. Privește în toate direcțiile: sus, jos, dreapta, stânga, chiar și spre vârful nasului. Mușchii oculari vor fi în formă dacă procedezi astfel, iar problemele cu vederea te vor ocoli o bună perioadă.

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *