Floarea de papadie

Papadia, creste foarte bine in toate regiunile tarii si ne bucura primavara cu florile ei galbene. Floarea creste singura pe o tulpina , atunci cind este rupta, va curge o substanta laptoasa. Perioada in care se poate gasi papadia este mare, de primavara timpuriu pina toamna tirziu. Papadia este o sursa importanta de potasiu, sodiu, calciu, fosfor si fier. Frunzele contin o cantitate mai mare de vitamina A decit morcovii, de asemenea vitaminele B, C si D.Este un diuretic natural si unii oameni considera ca radacina acestei plante, cind este corect procesata, este cel mai bun laxativ. Specialistii o folosesc cu succes in tratarea diverselor boli ale ficatului. Radacinile plantei sunt deseori prajite si se folosesc in prepararea unei bauturi similare cafelei sau ceaiului.. Sucul facut din frunzele papadiei este foarte util in cazurile de constipatie, in cresterea secretiei de fier a bilei si curgerea acesteia catre ficat.
Ceaiul din frunze de papadie uscate este, de asemenea, un bun laxativ.
Aceasta planta este utilizata si in cazurile de anemie si hepatita si poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Papadia poate, de asemenea, alina durerile reumatismale si artrita.
In cazurile de ulcer si gastrita, papadia este bine sa fie folosita cu precautie deoarece poate cauza o supraproductie de acid gastric.
Cei care au probleme de retentie de apa trebuie sa consulte un medic inainte de a utiliza aceasta planta pentru a verifica nivelul de potasiu.Mai mult poti vedea; aici,si aici

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *