Cum scapi de problemele cu prostatita!

este o afecțiune specifică reprezentanților sexului tare, care se poate manifesta încă de la vârsta de 40 – 45 de ani și care, dacă nu este tratată corespunzător, se poate agrava. Cu toate acestea, mulți bărbați consideră acest subiect unul tabu și din acest motiv amână vizita la medicul specialist, timp în care afecțiunea ”nu stă pe loc”. Pentru a afla mai multe despre prostatită și care sunt remediile pentru această boală, citește rândurile următoare.

Ce este prostatita

Primele semne prin care se manifestă prostatita este incontinența urinară, precum și creșterea glandei prostatei. Chiar și persoanele tinere se pot confrunta cu aceste neplăceri care, netratate corespunzător, pot evolua în așa fel încât devin tot mai inconfortabile.

Simptome

Există anumite simptome care ne ar trebui să ne facă să ne gândim că ai putea suferi de prostatită. Cele mai întâlnite sunt urinarea frecventă, mai multe treziri pe timpul nopții pentru a urina, nevoia imperioasă de a urina, senzația că vezica nu este complet golită după urinare, reducerea ritmului de urinare, dificultate în a urina. Indiferent care sunt simptomele cu care te confrunți, nu neglija vizita la medicul urolog, deoarece acesta este cel mai în măsură să îți ofere tratamentul potrivit pentru afecțiunea ta. Netratată în mod corect, prostatita poate evolua în afecțiuni mult mai grave.

Tratament medicamentos și schimbarea stilului de viață

Pentru remedierea acestei afecțiuni, medicii specialiști sunt de părere că tratamentul medicamentos nu este suficient. Este o afecțiune destul de dificil de tratat, așa că prostatita implică și schimbarea stilului de viață. Cel mai bine ar fi să se renunțe total la consumul de băuturi alcoolice și cafea, să se reducă consumul preparatelor prea condimentate sau a alimentelor acide, să se reducă mult aportul de lichide seara și, pe cât posibil, să se renunțe la sedentarism și să se încerce efectuarea mai multor exerciții fizice, sau plimbări în pas alert.

Supliment pentru susținerea funcționării optime a prostatei

De asemenea, poți apela și la unele măsuri suplimentare, menite să îți vină în ajutor. De aceea, am găsit aici pentru tine un supliment alimentar de la Equilibra pentru susținerea funcționării optime a prostatei. Este o  formulă complexă, cu extract de palmier pitic, afin american (cranberry), ulei din semințe de dovleac, zinc și vitamina E.

Zincul este foarte important pentru fertilitate și reproducere, pentru păstrarea unui nivel optim de testosteron în sânge, pentru o bună diviziune celulară și pentru reducerea stresului oxidativ al celulei. Palmierul pitic este folosit în scopuri terapeutice în primul rând pentru a trata hiperplazia benignă de prostată , acţionează pentru a combate şi a preveni cancerul de prostată.

Tratamentul chirugical. Da sau nu?

În cazuri grave, când deja tratamentul medicamentos nu mai poate face nimic pentru pacient, este nevoie de intervenția chirugicală. Medicii trebuie să discute acest aspect cu pacienții, pentru a le explica exact despre ce este vorba.

Sunt două cazuri în care se impune în mod obligatoriu intervenția chirugicală: fie atunci când s-a format piatră în vezica urinară – cauzată de mărirea prostatei, fie atunci când apare insuficiență renală cauzată de extinderea prostatei.

Medicii susțin că operaţiile închise ale prostatei se pot face cu metode diferite, cum ar fi laser, plasmakinetic, sau chiar și cauterizare.

Atenție la simptomele grave ale prostatitei acute!

Prostatita acută este o afecțiune gravă, iar semnele prin care se manifestă sunt febră mare, de regulă însoțită de frisoane, durere sau senzație de arsură la urinare, hematurie (urinat cu sânge), sau chiar urină cu colecție purulentă. Atunci când te confrunți cu aceste simptome este obligatorie prezentarea de urgență la medic.

Masajul prostatic, metodă de tratament

În unele cazuri de prostatită, tratamentul medicamentos nu are efectul dorit. De aceea, în unele centre a reînceput să se refolosească masajul prostatic. Deși este oarecum neplăcut din punct de vedere fizic, este o metodă de tratament eficientă, și trebuie obligatoriu realizată numai și sub supravegherea medicală. Masajul constă în introducerea în rect a unui deget acoperit cu o mănușă lubrifiată, după care se apasă de câteva ori pe prostată. Repetat de două, chiar trei ori pe săptămână, este una dintre cele mai bune metode pentru a remedia prostatita.

Specialiștii sunt de părere că folosind acest masaj se deblochează canalele prostatice și se îmbunătățește circulația sanguină. Alte metode de tratament ar mai fi acupunctura sau chiar tehnicile de relaxare.

Schimbă-ți stilul alimentar

Există o serie de alimente care sunt foarte benefice în caz de prostatită, și care pot fi consumate în mod regulat și de bărbații sănătoși, pentru a preveni declanșarea acestei afecțiuni. Potrivit medicilor, cel mai bine este să se consuma alimente bogate în zinc. De altfel, mai multe studii medicale au scos în evidență faptul că are nevoie de pentru a funcționa normal, aici fiind și cea mai mare concentrație de din tot organismul unui bărbat. Oamenii de știință au descoperit că un deficit de în organism poate duce nu numai la o prostată mărită, ci și la probleme de ordin sexual. În cazul bolnavilor de prostată, cantitatea de găsită în organism era chiar și de 10 ori mai mică decât cea ideală.

Alimente care nu trebuie să-ți lipsească

Peștele gras (somon, hering, macrou, ton, sardine), fructele de mare, carnea de vită și de miel, cerealele integrale nu trebuie să-ți lipsească din alimentație. La acestea se adaugă semințele de dovleac – care trebuie consumate crude, ceapa, lintea, fasolea, alimente care sunt recunoscute pentru faptul că asigură un aport important de zinc în organism atunci când sunt consumate constant.

Fructe și legume proaspete

De asemenea, din stilul tău alimentar ar trebui să nu lipsească fructele și legumele proaspete, cu efecte antioxidante. Struguri – de preferat cei roșii, fructe de pădure, stafide, citrice, ardei grași roșii, cartofi dulci, morcovi, sfeclă roșie, varză și cam toate legumele verzi.

Evită lactatele și grăsimile saturate

Dar, așa cum există o listă cu alimente indicate în caz de prostatită, există și una care se referă la cele care trebuie evitate. Astfel, pe cât posibil ar fi bine să se renunțe la produsele lactate, dar și la grăsimile saturate.

Nu amâna vizita la medic!

Chiar dacă sunt jenante, problemele cu prostatita nu trebuie neglijate, așa că nu amâna vizita la medic, deoarece riști în mod inutil agravarea acestora. Întotdeauna este mai ușor să previi, sau să tratezi în faze incipiente o afecțiune, așa că nu te juca cu sănătatea prostatei tale!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *