Cum prevenim infecțiile urinare?

Infecțiile tractului urinar (ITU)  sunt cauzate de proliferarea anormală a agenților patogeni în aparatul urinar.

Aparatul urinar este compus din rinichi, uretere, vezică urinară și uretră.  Rinichii, organe pereche de forma unor boabe de fasole, situate în abdomenul superior, asigură filtrarea sângelui și permit eliminarea toxinelor.  Ei joacă, de asemenea, un rol important în reglarea presiunii sangvine. Ureterele transportă urina de la rinichi la vezica urinară, unde este depozitată înainte de a fi evacuată prin uretră. Toate aceste componente  ale aparatului urinar se pot infecta, dar majoritatea infecțiilor afectează tractul urinar inferior – uretra și vezica urinară.

Infecțiile tractului urinar au o incidență mai mare în cazul femeilor, 50% dintre acestea suferind cel puțin o dată în timpul vieții o formă de infecție urinară. La femei, proximitatea dintre anus și meatul urinar (orificiul extern al uretrei) facilitează accesul la uretră a bacteriilor intestinale cu proveniență rectală. În plus, uretra femeii, mai scurtă decât cea a bărbatului, facilitează contaminarea vezicii de către bacterii. Astfel, anatomia sistemului urinar feminin crește în mod considerabil riscul apariției unor infecții urinare.  De altfel, sarcina și utilizarea unei diafragme drept metodă contraceptivă cresc suplimentar riscul de infecții urinare.

Bărbații tineri sunt rareori afectați de infecțiile tractului urinar. În schimb, bărbații peste 50 de ani cu afecțiuni ale prostatei, sunt mai expuși riscului de infecții urinare.

Sunt 3 tipuri de infecții urinare, în funcție de localizare:

  1. Cistita este o inflamație a vezicii urinare, de obicei cauzată de o infecție a acesteia. Infecția este cauzată fie de bacterii (cel mai des de Escherichia coli), dar și de ciuperca Candida albicans. Simptomele cistitei sunt relativ ușor de reperat: senzația de arsură sau durere la urinare, nevoia stringentă de a urina mai des decât în mod normal, urina tulbure și urât mirositoare, dureri în zona vezicii urinare, uneori sânge în urină. Cistita nu trebuie confundată cu urinatul des datorat frigului, care dispare după ce persoana în cauză revine la căldură. Spre deosebire de aceasta, infecția urinară este însoțită de usturimi sau de urină tulbure.
  2. Uretrita este o inflamație cronică sau acută a uretrei. Boala este capabilă să curgă într-o formă infecțioasă sau non-infecțioasă.  Se transmite sexual, este mai des intalnită la barbați și mai rar la femei.  Bolnavul prezintă un ușor prurit uretral (mâncărimi) și la nivelul fosei naviculare, senzația de întepătură și uneori senzație de arsură. În cazul uretritelor gonococice sau cu trichomonas, pruritul se însoțește de cele mai multe ori de erecții care pot deveni dureroase și apare secreția uretrală. Uretrita gonococică produce în plus roșeață și edemul meatului uretral (umflarea), iar secreția devine rapid purulentă.
  3. Pielonefrita este un proces infecţios inflamator nespecific. Provocat de agenţi patogeni (microorganisme saprofite) ce convieţuiesc în organism, cât şi de microorganisme ce pătrund din mediu extern pe diferite căi. La examenul bacteriologic al urinei, la pacienţii bolnavi de pielonefrită, se depistează microorganisme ca Eshrihia coli, acest microorganism fiind responsabil de cauza acestei patologii în aproximativ 85-90%  de cazuri, şi alţi germeni întâlniţi în 15-20% de cazuri. Pentru pielonefrita acută este caracteristică: febră, durere în regiunea lombară şi schimbări în analiza de urină. În tabloul clinic al pielonefritei deosebim simptome generale şi locale. Simptomele generale apar în stadiu iniţial al patologiei respective şi se manifestă prin frisoane, febră înaltă (în cazul inflamației rinichilor, febra înaltă 39-40°C apare preponderent seara, fiind pe parcursul zilei în limitele 37,5-38,0° C), transpiraţii abundente, cefalee, dureri musculare şi articulare, greţuri, vomă, indispoziţie. Simptomele locale sunt caracterizate de apariţia durerii în regiunea lombară, care în dependenţă de localizarea procesului se poate depista pe dreapta sau stânga, sau bilateral şi poartă un caracter intens, persistent şi au o intensitate surdă.

 

SPECCHIASOL vine pe piața din ROMÂNIA cu două produse care se adresează problemelor urinare: NO CIST Prevent și NO CIST Intensive. Ambele produse au un conținut ridicat de extract de merișoare (sau afine americane) determinat prin metoda patentată BL-DMAC, cea mai sigură în această privință.

 

 

NO CIST PREVENT este un supliment alimentar sub formă de capsule vegetale, care susține funcționarea normală a căilor urinare și drenajul lichidelor corporale.  Capsulele conțin extract de afine americane, extract de mesteacăn și L-cisteină, cu rol în susținerea funcționării normale a căilor urinare și a drenajului lichidelor corporale. Se recomandă administrarea a câte 2 capsule pe zi , cu un pahar de apă , de preferință seara înainte de culcare. NO CIST PREVENT este un ajutor de nădejde în prevenirea infecțiilor urinare la orice vârstă! (click pe imagine)

 

 

 

 

 

NO CIST INTENSIVE este un supliment alimentar cu extract de afine americane, extract de mesteacăn și L-cisteină și D-manoză, cu rol în susținerea funcționării normale a căilor urinare și a drenajului lichidelor corporale, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor urinare de la orice nivel. Se recomandă dizolvarea conținutului unui pliculeț într-un pahar cu apă, care se bea de preferință seara, înainte de culcare.  Componente active: Extract uscat din fructe de afin american, extract din frunze de mesteacăn, D – manoză, N -acetilcisteină, proantocianidine 45 mg. (click pe imagine)

 

 

 

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *