Boabe si faina de mustar….

Principalul efect benefic al muştarului este faptul că ajută digestia prin stimularea sucurilor gastrice, a secreţiilor biliare şi prin stimularea tranzitului intestinal. De aceea, este indicat în afecţiunile stomacului, care implică o secreţie scăzută de suc gastric, în lipsa poftei de mâncare sau în constipaţie.
Un alt avantaj al seminţelor de muştar e conţinutul de seleniu şi magneziu, substanţe benefice pentru reducerea prevalenţei artritei reumatoide şi severitatea astmului, datorită proprietăţilor antiinflamatorii. Pe de altă parte, magneziul scade presiunea arterială.
Semintele sau faina de mustar, au un aport mare de minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, magneziu şi seleniu) transformă acest condiment într- un ajutor important în remedierea eventualelor deficienţe ce pot avea efecte negative asupra organismului.
Prin propietatile mustarului s-a dovedit reducerea riscului apariţiei unui eveniment cardiovascular. În unele studii, se arată că substanţele din muştarul galben pot preveni chiar şi maladia Alzheimer.
Boabele sau faina de mustar sunt folosite  şi în medicina populară,  sub formă de cataplasme pentru tratarea bolilor bronho-pulmonare. Pentru tratarea bronşitei, astmului şi pneumoniei se aplică o cataplasmă cu făină de muştar pe piept şi se menţine atât timp cât senzaţia de arsură nu este foarte puternică. Se îndepărtează şi se acoperă zona.
Mustarul bun si in curele de slabire; dacă veţi consuma o linguriţă cu muştar iute în timpul mesei, rata metabolismului va creşte cu până la 25% şi se va menţine astfel timp de mai multe ore, ducând la o ardere suplimentară de aproximativ 45 de calorii, raportat la o masă care a însumat 700 de calorii. Muştarul este eficient pentru slăbit dacă este consumat împreună cu alimente care ard grăsimile, în cadrul unui regim hipocaloric. Semintele  de mustar acţionează ca un stimulent suplimentar pentru sistem, pe lângă dietă, aşa că nu ezitati să puneţi muştar în sandvişuri, în sosurile pentru salate sau pe mâncărurile din pui ori din peşte.
Muştarul este folosit în curele de slăbire pentru că nu are calorii şi nici colesterol, aduce nutrienţi (proteine, calciu, magneziu şi potasiu).

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *