Biotina hidratează și protejează pielea

Cu toate că susținem sus și tare contrariul, încă mai funcționează expresia ”prima impresie contează”. Nu este vorba despre superficialitate, cum ai fi tentat să crezi la prima vedere, ci doar faptul că suntem niște ființe vizuale, așa că este normal să gândim așa. Pielea, părul și unghiile trebuie să fie sănătoase și să arate bine, mai ales dacă avem de a face cu urmașe ale Evei, foarte atente la aspectul exterior. De aceea, ele caută permanent acele produse de îngrijire care hidratează și protejează pielea, considerată ”cartea de vizită” a fiecăruia.

Există numeroase produse cosmetice scumpe, despre care producătorii lor dau asigurări că sunt cele mai bune în materie de îngrijire a pielii, dar de multe ori nu își merită banii investiți în ele. Din păcate, nu cunoaștem încă suficient minunile pe care natura ni le oferă cu generozitate, și care ne ajută să avem o piele frumoasă și sănătoasă.

, cum mai este numită și este o soluție mult mai avantajoasă, din toate punctele de vedere. Pentru că nu poate fi produsă în mod natural de organism, se recomandă o alimentație corectă sau administrarea de suplimente alimentare. În cazul celor din urmă, este necesar să fie unele naturale, fără ingrediente chimice adăugate, am descoperit aici un supliment ce vă poate ajuta, fără efecte adverse, complet natural, și care hidratează și protejează pielea.

Vitamina frumuseții, care hidratează și protejează pielea

Biotina, sau vitamina B7, este cunoscută și sub numele de vitamina frumuseții, deoarece în afară de alte beneficii aduse organismului, hidratează și protejează pielea, previne apariția firelor de păr alb și întărește unghiile.

Specialiştii spun că doza optimă zilnică de biotină, pentru un adult, este de aproximativ 30 de mg. Nu este o cantitate mare, de aceea nu prea au loc carențe de biotină. Asta nu înseamnă că nu există, iar principalele semne prin care se manifestă sunt stări de oboseală și de greață, anemie, dermatite seboireice sau chiar și depresia.

Biotina te face mai frumoasă

Ce femeie nu își dorește un păr frumos și strălucitor și o piele fără imperfecțiuni? Dacă nu stai prea strălucit la acest capitol, atunci să știi că biotina este cea care face diferența, și te poate ajuta să te transformi din rățușca cea urâtă într-o lebădă frumoasă.

Sănătatea și frumusețea tenului sunt două sarcini de care vitamina B7 se achită cu brio. Aceasta hidratează și protejează pielea perfect, așa că ar fi bine să îți îndrepți atenția către ea dacă vrei să nu ai parte de ceva probleme dermatologice. În cazul în care această vitamină nu se găsește în cantitate suficientă în organismul tău, prima care va avea de suferit va fi chiar pielea: erupții cutanate, o pielea prea uscată sau prea grasă, acnee, și multe alte probleme dermatologice. Unde mai pui, susțin specialiștii, că biotina nu doar că hidratează și protejează pielea, dar te ajută să scapi și de câteva kilograme în plus.

Cum hidratează și protejează pielea biotina?

Oamenii de știință spun despre biotină că este acea vitamină din gama B-urilor care hidratează și protejează pielea deoarece intră în procesul de generare a creatinei. Fără această creatină, părul și pielea au un aspect nesănătos. De aceea, este nevoie de un aport constant de biotină în organism, pentru că aceasta crește capacitatea acestuia de a produce creatina responsabilă de frumusețea pielii și a părului.  

Biotina și tratarea dermatitelor

Una dintre cele mai comune afecțiuni ale pielii, care apar din cauza deficitului de biotină din organism este și dermatita, în special dermatita seboreică.

Modul în care se manifestă dermatita este același: are loc înroșirea pielii din jurul nasului sau a gurii, dar și exfolierea acesteia. Tratamentul acestei afecțiuni este mai simplu decât ai crede, este nevoie doar de suplimentarea aportului de biotină, iar efectele acestuia se vor observa încă de la prima utilizare. Cu toate acestea, nu lăsa afecțiunea să evolueze, ci încearcă să o oprești din timp.

Alte beneficii ale biotinei

Am discutat până acum de felul în care vitamina B7 hidratează și protejează pielea. Dar, cu toate acestea, biotina mai are și alte beneficii pentru organism.

În primul rând, împiedică depunerea colesterolului la nivelul endoteliului vascular, ajută la eliminarea substanţelor toxice, ceea ce înseamnă că funcţiile ficatului şi ale vezicii biliare sunt mult îmbunătățite cu ajutorul ei.

Alte studii asupra biotinei au demonstrat și faptul că îmbunătățește  capacitatea de memorare, iar unii medici susțin că poate fi folosită în tratamentul alcoolismului. Hipertensiune arterială, angină pectorală, diabet zaharat, stres, ciroză hepatică, ulcer gastric, obezitate, sunt doar alte câteva afecțiuni în care administrarea de vitamina B7 este indicată.

Surse naturale de biotină

Pentru că nu poate fi produsă în mod natural de organism, se recomandă să se consume o serie de alimente care conțin vitamina B7, cum ar morcovi, ficat, conopidă, roşii, migdale, ceapă, lapte de capră, zmeură, căpşuni, pește gras – somon în special, banane, ovăz, nuci, drojdie de bere uscată, soia, gălbenuş de ou crud, tărâţe de grâu, seminţe de arbore de cacao, schinduf, melasă, etc.

Cu toate acestea, pentru un aport corect de biotină în organism, este nevoie de o concentrație ceva mai mare, și de aceea este nevoie de suplimente alimentare naturale, care pe lângă alte beneficii, hidratează și protejează pielea.

Carența de biotină

Deși rară, carența de vitamina B7 există și se manifestă prin unele simptome prin care organismul nostru ne dă semne că lucrurile nu merg peea bine. Astfel, cele mai întâlnite sunt: lipsa poftei de mâncare, stări de greață, căderea părului, reacții inflamatorii ale limbii, dermatită la nivelul pielii, unghii care se rup ușor, anemie, dureri musculare. Alte simptome, care pot fi confundate cu cele ale unor alte afecțiuni mai grave, mai sunt și unele probleme cardiace, creșterea nivelului de colesterol în sânge, scăderea tensiunii arteriale, depresie, stări de oboseală, chiar și halucinații, paloare, iritații, performanță scăzută și lipsă de concentrare.

Organismul are nevoie de vitamine

Pentru o piele frumoasă și sănătoasă nu este nevoie doar de produse de îngrijire potrivite, ci și un stil de viață sănătos. În acest stil de viață, dieta este o parte importantă. Organismul are nevoie de vitamine, și în acest fel tenul este ajutat să se regenereze mai ușor. Vitamina frumuseții, biotina, este cea care hidratează și protejează pielea, de aceea ar trebui să nu îți lipsească. În caz contrar, riduri, acnee, inflamații ale pielii, dermatite, nu vor întârzia să își facă simțită prezența. Alege ce este mai bun pentru o piele suplă, elastică, tânără și strălucitoare!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *