Zaharul din nuca de cocos


Zaharul din nuca de cocos este in majoritate compus din sucroza, care ii da o aroma dulce, asemanatoare caramelelor. Spre deosebire de zaharul alb rafinat, zaharul din nuca de cocos este minim procesat, si are putine chimicale adaugate, daca este adaugata vreuna, insemnand ca majoritatea mineralelor din el sunt lasate intacte. Este un zahar obtinut din seva florilor cocotierului.
Beneficii si sanatate;
Benefic pentru diabetici; ca inlocuitor de zahar este nivelul de 35, indice glicemic scazut, care este comparabil cu majoritatea fructelor si legumelor. Zaharul din nuca de cocos, are putin impact asupra nivelului de zahar din sange, facandu-l benefic pentru diabetici, prediabetici si pentru oricine altcineva care doreste sa evite cresterile bruste ale nivelului de zahar sanguin.
Bogat in aminoacizi ; Zaharul din nuca de cocos contine 16 aminoacizi ca si seva din care este extras. Acesti aminoacizi, fiind componente ale proteinelor, sunt necesari pentru cresterea si repararea celulelor, buna functionare a metabolismului si producerea de hormoni si enzime.
Complexul vitaminic B; Dintre toate vitaminele B, cel mai inalt nivel din zaharul cocotierului il are inozitolul(vitamina B8), care este necesar pentru formarea de celule sanatoase si mai este utilizat in tratarea anxietatii si tristetii. Zaharul din nuca de cocos mai are si nivele inalte de tiamina, riboflavina, acid folic, colina, piridoxal, para-B12, care este adesea gasita in plante. Toate aceste vitamine B ajuta metabolismul celular si ne furnizeaza energie.Mai multe vezi pe;http://viataverdeviu.ro/zaharul-din-nuca-de-cocos-are-indice-glicemic-scazut/

Alte article asemanatoare:

  1. Ucigasul Sanatatii Tale: Zaharul
  2. MIEZUL DE NUCA
  3. Ciocolata neagra…un dulce necesar
  4. Cartofii dulci si sanatatea
  5. Slabeste Mancand !