Usturoiul

Un antibiotic natural,mai ales in anotimpul de iarna. Usturoiul este o planta cu o  valoare mare alimentara, cu un gust picant si o aroma inconfundabila. Usturoiul are in compozitie ulei eteric ce contine compusi pe baza de sulf, are  un continut ridicat de glucide (20-25%), protide (6-7%), lipide (0,6%), vitamine din complexul B, precum si de vitamine C si E, fosfor, calciu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, sulf, fier, arsenic, siliciu, iod si zinc. Valoarea nutritiva a usturoiul il face sa fie introdus in retele culinare fiind utilizat la prepararea, condimentarea sau aromatizarea unui mare numar de preparate culinare, de la carnati, salamuri, fripturi si pana la supe si salate.
Din antichitate, a fost utilizat pentru prevenirea si tratarea multor boli. Substantele continute de usturoi distrug unii agenti patogeni, cum ar fi cei care produc febra tifoida, difteria, holera, este consumat consumarea uzuala de usturoi se ajuta la o mai buna digerare a alimentelor si se fluidizeaza circulatia sanguina.
Usturoiul este eficient in combaterea unor bacterii sau ciuperci ale tractului digestiv, avand si proprietati antiseptice intestinale si pulmonare,pentru a preveni gripa, fiind considerat un excelent tonifiant si stimulent al productiei de anticorpi , este indicat si in combaterea unor boli cum ar fi diareea, dizenteria, reumatismul, guta, tusea convulsiva, astmul, oboseala cardiaca.
Usturoiul este utilizat cu succes in cazul litiazei urinare, varicelor, hemoroizilor, tulburarilor circulatorii , o calitate a usturoiului este acela ca ajuta la cresterea poftei de mancare, pentru cei care se lovesc de aceasta problema.
Usturoiul poate fi consumat direct, simplu, fara nici un fel de prepare, sub forma de mujdei, dar si sub forma de siropuri, sucuri si diverse tincturi. Pentru mentinerea unei stari de sanatate buna, este recomandat consumul zilnic a 1-2 “catei” dimineata, pe stomacul gol.Mai mult vezi :

Proprietatile Usturoiului – Tratamente cu Usturoi – Beneficiile Usturoiului