Unt din seminţe de cânepă


Beneficiile untului din seminţe de cânepă

Cânepa este utilizată în diverse domenii precum producţia hârtiei, industria textilă, în construcţii. Trebuie să nu uităm faptul ca este foarte bună şi în  compoziţia a numeroase produse de îngrijire persoanlă, este folosită ca supliment nutriţional, în alimentaţie. Uleiul din seminte de cânepă pote fi folosit în orice reţetă. Seminţele  de cânepă conţine în principiu 30% proteine, 42% grăsime şi 15% carbohidraţi, 30% proteine, din care 65% este proteină uşor de digerat, numită şi edestină. Aceasta joacă un rol important pentru organism deoarece este uşor de digerat şi stimulează producerea de anticorpi care întăresc sistemul imunitar şi ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi. Proteina din cânepă conţine toţi cei 21 de aminoacizi cunoscuţi, inclusiv cei 8 aminoacizi esenţiali pe care organismul uman adult nu îi poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina şi treonina), conţinutul crescut de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6 din compoziţia seminţelor de cânepă,  sunt extrem de benefici pentru sănătatea inimii, ajută la dezvoltarea creierului la copii, reduce inflamaţiile din corp şi ameliorează durerile articulare, scade nivelul de colesterol, reglează tensiunea arterială şi scade riscul de dezvoltare a numeroase boli asociate. Pentru diabetici, indicele glicemic al seminţelor de cânepă este considerat  mic datorită conţinutului scăzut de carbohidraţi. Seminţele sunt de asemenea pline de nutrienţi care moderează nivelul de zahăr din sânge.

Alte article asemanatoare:

  1. Seminte de dovleac
  2. Semintele de chimen
  3. Semintele de In
  4. Sanatate din Omega 3
  5. Floarea de Soc