Un sistem imunitar puternic, în doar câțiva pași

Chiar dacă vremea de afară este încă una fierbinte, nu mai este chiar atât de mult până când toamna își va intra în drepturi, și atunci organismul nostru va fi afectat de variațiile de temperatură. De aceea, este important să ai un sistem imunitar puternic, capabil să facă față provocărilor date de răceli și gripe și nu numai. Prin urmare, pentru că se spune că mereu este mai ușor să previi decât să tratezi, vom încerca să îți venim în ajutor cu câteva recomandări care să te ajute în demersul tău de a avea un sistem imunitar puternic.

Un sistem imunitar puternic depinde doar de tine

Există numeroși factori care te ajută să ai un sistem imunitar puternic, gata să lupte și mai ales, să câștige înfruntarea cu virușii și bacteriile. Depinde de tine cât de mult ții cont de ei, dar dacă nu neglijezi importanța niciunuia dintre ei, ai toate șansele să te bucuri de un sistem imunitar capabil să facă față multor factori de stres la care este supus. În rândurile de mai jos vei afla mai multe amănunte despre fiecare și, mai ales, cum te ajută.

Mănâncă sănătos

Toată lumea pare de-a dreptul copleșită de această informație, și încearcă, mai mult sau mai puțin să o respecte. Dacă și tu vrei un sistem imunitar puternic, atunci renunță la prăjeli și multă carne, ci îndreaptă-ți atenția către fructe și legume proaspete, și nu uita nici de cerealele integrale sau lactatele cu conținut scăzut de grăsimi. Cu acest stil alimentar vei reuși să îi oferi organismului cantitatea necesată de vitamine, minerale și proteine de care are nevoie.

Cere sfatul medicului

Chiar dacă nu pare o problemă prea serioasă, un sistem imunitar puternic nu se dobândește prea ușor. De aceea, este bine să ceri și sfatul medicului, pentru a vedea care sunt recomandările lui. Apelarea la medic se impune mai ales atunci când te simți slăbit sau starea de oboseală nu se mai termină. Este posibil să fie nevoie și de unele investigații medicale mai serioase, în urma căruia specialistul să determine dacă nu cumva este nevoie și de apelarea la unele suplimente alimentare naturale care te pot ajuta să te pui pe picioare.

Suplimente alimentare

Spuneam ceva mai sus de suplimentele alimentare care te pot ajuta să ai un sistem imunitar puternic. Pentru că rafturile farmaciilor sunt pline de astfel de produse, este destul de greu să faci o alegere corectă. Din fericire, am găsit noi aici exact ceea ce îți trebuie, un produs natural care ți se va potrivi perfect. Este vorba despre un supliment alimentar de la Equilibra sub formă de tablete efervescente cu echinaceea, vitamina C și zinc pentru creșterea imunității.

Vitamina C, zinc și echinaceea

Vitamina C este recunoscută pentru faptul că întărește sistemul imunitar, este un antioxidant puternic, protejează organismul prin anihilarea radicalilor liberi, este benefică în stări de stres, astenie, efort fizic si intelectual.

Zincul este un mineral important care ajută la pregătirea sistemului imunitar pentru iarnă, fiind esențial pentru imunitate, deoarece activează celulele imune și ajută la combaterea infecțiilor microbiene. Rolul vitaminei C și a zincului este de a preveni apariția răcelilor și ajută la scăderea perioadei de convalescență.

Echinaceea este una din cele mai populare plante imunostimulatoare din lume, ajută organismului să opună rezistență în faţa agenţilor patogeni, (bacterii, virusuri și fungi) și care asigură, totodată, buna funcționare a aparatului respirator.

Exerciții fizice

Cu ajutorul exercițiilor fizice regulate, nu doar că vei avea o inimă sănătoasă și vei slăbi câteva kilograme, vei observa destul de rapid că nu mai ești atât de afectat din cauza stresului, dar și sistemul tău imunitar va fi mult mai puternic. Doar 30 de minute zilnic sunt de ajuns, iar dacă nu reușești să ajungi la sală, sau îți este imposibil fizic să faci ceva exerciții, atunci poți alege să faci plimbări lungi care au același efect.

Ai grijă la kilogramele în plus

Kilogramele în plus duc, de cele mai multe ori, la numeroase probleme de sănătate. Printre alte efecte negative ale acestora se află și faptul că slăbesc sistemul imunitar, scad producția de anticorpi, afectează capacitatea de a se înmulți a celulelor albe, iar din acest motiv și capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor este mult mai redusă. Prin urmare, încearcă să mai dai jos câteva kilograme, iar organismul tău îți va fi recunoscător.

Atenție la consumul de alcool!

S-a demonstrat științific că alcoolul slăbește sistemul imunitar, deoarece reduce capacitatea celulelor albe de a elimina germenii. Prin urmare, poate nu ar strica să fii ceva mai moderat atunci când consumi băuturi alcoolice.

Nu neglija odihna

Ai și uitat ultima oară când ai dormit opt ore? Foarte rău, pentru că și odihna își are rolul ei bine stabilit în ceea ce privește un sistem imunitar puternic. Așa că încearcă să te organizezi un pic mai bine și să nu mai faci nopți albe, pentru că într-un final, organismul va ceda.

Respectă măsurile de igienă

O igienă corectă te poate proteja de numeroase afecțiuni, prin urmare fii mai atent la acest capitol. Multe dintre bacterii și germeni se răspândesc foarte ușor, dar pot fi ținute la distanță cu un simplu gest, cel de a te spăla pe mâini, de exemplu.

Lasă stresul deoparte!

Stresul a devenit parcă de nelipsit în viața noastră. Cu toate acestea, reține că perioadele stresante ne slăbesc sistemul imunitar, așa că poate ar fi bine să încerci să îl eviți, pe cât posibil. De asemenea, te ajută foarte mult activitățile relaxante, așa că ai grijă și de starea ta de bine interioară, dacă vrei efecte pozitive în ceea ce privește sistemul imunitar!

Hidratează-te!

Din păcate, majoritatea dintre noi sunt foarte slab pregătiți la acest capitol. O hidratare corectă, cu apă și ceaiuri neîndulcite are efecte benefice asupra întregului organism, deoarece te ajută să elimini mai ușor toxinele, iar celulele corpului se oxigenează mai ușor. În cazul unei hidratări incorecte, toxinele acumulate slăbesc sistemul imunitar, așa că nu mai neglija să bei apă, chiar dacă nu simți senzația de sete.

Pentru a ajuta organismul în lupta împotriva bolilor un sistem imunitar puternic este cea mai bună armă. Începe și tu să îți întărești sistemul imunitar și vei vedea cum organismul tău face față mai ușor provocărilor! Succes!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *