Uleiul de Rapita

Uleiul de rapita ;un remediu de a scapa de grasimea de pe burta.

„Grasimile mononesaturate din aceste uleiuri vegetale par sa reduca grasimea abdominala, ceea ce reduce la randul sau factorii de risc ce compun sindromul metabolic”, a explicat Penny Kris-Etherton, profesor la Universitatea Penn State.

Uleiul de rapita este bogat in grasimi mononesaturate, care pot reduce nivelul colesterolului „rau” si care promoveaza beneficii pentru inima. Cercetatorii au concluzionat ca uleiul de rapita ar putea reprezenta o metoda simpla prin care sa reducem nivelul grasimii abdominale si riscul de a suferi de sindrom metabolic.

Conţine acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajută la reducerea hipertensiunii şi la scăderea nivelului de colesterol, prevenind formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuând riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare prin scăderea nivelului de colesterol.

Consumat în mod regulat, uleiul de rapiţă anihilează trigliceridele în exces, are efect antiinflamator asupra vaselor de sânge, care nu se mai sparg atât de uşor.

Are un rol important în buna funcţionare a creierului, datorită acizilor graşi pe care îi conţine, în special Omega-3, care intervin în prevenirea depresiilor, a unor crize de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer.
Conţinutul de acizi graşi de tip Omega 3 recomandă uleiul de rapiţă drept un tratament eficient al disfuncţiilor erectile. Efectul acestuia e comparabil cu cel al somonului sau al macroului.

Datorită conţinutului său de vitamina E, uleiul de rapiţă are proprietăţi antioxidante şi de regenerare celulară, deoarece luptă împotriva radicalilor liberi, neutralizându-i, aşa că poate fi adăugat în cada cu apă caldă (la o temperatură suportabilă pentru corp), seara, înaintea unei băi de relaxare de 15-20 de minute. După câteva reprize de răsfăţ de acest fel, vei observa că pielea se tonifiază, iar corpul e plin de energie.