Tot ce trebuie să știi despre masajul bebelușului

Masajul bebelușului este o excelentă formă de a-ți manifesta atașamentul față de copilul tău. Este încă o modalitate prin care voi doi vă întăriți o legătură ce va dura toată viața. De asemenea, masajul este excelent și din punct de vedere fizic, deoarece îl poate ajuta să se calmeze, să-și întărească musculatura, să doarmă mai bine. De aceea, am decis să îți oferim informațiile de care ai nevoie pentru a înțelege cât de important este masajul și tot ce presupune el.

Cât de important este masajul bebelușului?

Printr-un al bebelușului realizat corect, mica ta minune poate avea parte de beneficii importante, atât fizice, cât și emoționale. Cu ajutorul lui, cel mic poate să se dezvolte armonios din punct de vedere mental, social şi fizic; i se induce o stare de relaxare, ceea ce înseamnă că va fi puțin mai liniștit și nu va mai plânge atât de mult. De asemenea, s-a observat că atunci când masajul este efectuat după băița de seară, o bună parte dintre bebeluși au dormit mai bine. Ai putea și tu să încerci această variantă, poate se dovedește cea câștigătoare pentru tine.

O stare de bine

Medicii sunt de părere că masajul bebelușului este indicat să fie efectuat zilnic, cel puțin până micuțul împlinește vârsta de un an. Cu ajutorul acestuia, mușchii i se relaxează, iar în organism cresc nivelurile de oxitocină, cea care este responsabilă de o stare de bine pentru puiul tău. Și, în momentul în care vei observa că se simte bine, este relaxat, pare exact bebelușul pe care îl visai cu ochii deschiși pe perioada când erai însărcinată, te vei simți și tu mai încrezătoare, mai ales dacă ești pentru prima dată mamă.

Folosește produse de îngrijire corporală naturale

Pentru că pielea bebelușului este una foarte delicată, ai nevoie de produse de îngrijire corporală naturale, care să nu îi provoace disconfort, dar și care să îl protejeze de eventualele probleme dermatologice. Un astfel de produs îl găsești aici, și este exact ceea ce ai nevoie, la un preț accesibil.

Uleiul de corp natural calmant pentru bebeluși de la Equilibra are o textură extraordinară, care se absoarbe imediat, fără a lăsa o peliculă uleioasă în urmă. Este ideal pentru a hrăni și proteja zilnic pielea fină a bebelușului, după baie. După folosirea lui, pielea capătă o textură netedă, moale și mătăsoasă. Uleiul de corp aduce o mulțime de beneficii asupra sănătății și bunăstării pielii bebelușului tau. Astfel, uleiul hidratează pielea delicată a nou-născutului, prevenind apariția iritațiilor, dermatitelor și a eczemelor. Un masaj relaxant cu acest ulei special favorizează atât odihna de calitate, cât și întărirea sistemului imunitar, iar pielea rămâne hidratată și catifelată. Apa pentru baie poate fi uneori dură, așa că turnând câteva picături de ulei calmant și protectiv în ea, puteți proteja pielea bebelușului.

Rolul masajului în dezvoltarea bebeluşului

Cu ajutorul masajului, dezvoltarea bebelușului este influențată în mod pozitiv, pornind de la nivel biologic și încheind cu cel psihologic. De asemenea, masajul bebelușului contribuie la stimularea sistemului circulator, se întărește sistemul imunitar, acționează asupra procesului digestiv și excretor. De asemenea, această operațiune poate ajuta la vindecarea mai rapidă în caz că micuțul tău se confruntă cu o afecţiune musculo-ligamentară, cum ar fi picior tal valg, strâmb congenital – formă uşoară. Prin urmare, în niciun caz nu poți caracteriza masajul bebelușului ca fiind ”un moft”.

Ritualul din fiecare seară

Masajul bebelușului este un moment aparte, așa că ai grijă să faci din acesta ceva special. Începe prin a te asigura că în cameră este o temperatură potrivită și nu sunt surse de zgomot. Ai grijă să nu ai bijuterii la mână sau pe degete, deoarece îl poți răni pe cel mic. Dezbracă bebelușul, după care așează-l pe o păturică impermeabilă, sau peste un prosop moale. Toarnă-ți puțin ulei de masaj în palme, și încearcă mai întâi să-i cuprinzi palmele, frecându-le ușor cu degetele. Dacă totul este în regulă, continuă cu picioarele și cu restul corpului.

Picioare

Pentru masajul picioarelor, se recomandă mișcări ferme, dar blânde în același timp. Acestea se efectuează, pentru început, în jurul piciorului, după care se înaintează, prin alunecarea mâinilor, de la coapsă la gleznă. Repetă mișcările de câteva ori, după care treci la celălalt picior.

Abdomen

Un masaj la burtică, atunci când este realizat în mod corect, îl poate ajuta pe puiul tău să nu mai sufere atât de tare din cauza colicilor. De aceea, ai grijă la modul în care îl faci. Mâinile trebuie așezate ușor, la nivelul ombilicului, după care, cu o mișcare în sensul acelor de ceasornic, treci vârfurile degetelor, ferm și delicat în același timp, peste abdomen. Mișcarea trebuie să fie una circulară. La fel, repetă de câteva ori.

Brațe

Brațul bebelușui se masează ușor, cu ambele mâini. Pornești de la umăr și ajungi până la încheietură. Repetă de trei ori, după care reiei operațiunea cu celălalt braț.

Gât

Știi și tu cât de bine te simți după doar câteva mișcări de masaj pe care ți le face cineva în jurul gâtului. Așa că îți dai seama de cât de important este acest tip de masaj și pentru puiul tău, care va reuși să își susțină singur capul mult mai repede, dar și mai bine. Începe prin a-i susține bine capul și partea superioară a corpului cu o mână. Folosește apoi vârfurile degetelor de la cealaltă pentru a-i masa ușor gâtul, printr-o mișcare circulară. Repetă de două – trei ori.

Spate

Pentru masajul spatelui, bebelușul trebuie așezat pe burtică, orizontal, în fața ta. Ambele mâini trebuie așezate pe spatele lui, și apoi începe în a mișca fiecare mână înainte-înapoi, dar ai grijă să le menții în direcții opuse. Pornește masajul de la baza gâtului și ajungi pânp la fese. Apoi, cu vârful degetelelor masează, cu mișcări circulare mici, de o parte și de alta a coloanei. Nu apăsa direct pe coloană. Mișcările circulare mici vor fi folosite pentru masajul umerilor, iar cele circulare mari sunt indicate pentru fese.

Recomandări de la specialiști

Pentru a fi siguri că masajul bebelușului este realizat corect, acesta trebuie efectuat atunci când micuțul este liniștit. Dacă vei încerca să-i faci masajul atunci când este agitat, în speranța că îl va mai liniști un pic, atunci te înșeli amarnic. În cazul în care deși părea liniștit, copilul dă semne de iritabilitate, mută-te la altă parte a corpului, sau chiar încheie ședința de masaj pe ziua respectivă.

Specialiștii sunt de părere că, de regulă, masajul celui mic trebuie început după o schimbare a scutecului, sau înainte / după baie. Nu-l masa dacă îi este foame, pentru că nu vei reuși nimic. Cel mai bine este ca operațiunea să aibă loc la aproximativ 30 de minute – o oră după masă, sau eventual cu trei sferturi de oră înainte de a mânca.

O ședință ideală de masaj poate dura între 10 și 30 de minute, iar cu timpul veți adora amândoi aceste momente speciale, în care totul din jur parcă dispare.

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *