Suplimente alimentare care te ajută în întărirea sistemului imunitar

Cea mai mare cantitate de microbi se află în intestine, formând ceea ce se numește microbiomul intestinal uman. Compoziția microbiomului intestinal al unei persoane este legată de nivelurile sale de activă, care are un rol foarte important în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar, dinți și oase puternice, dar și combaterea multor afecțiuni, precum cancerul și chiar noul . Cel puțin așa susțin un grup de oameni de știință de la Universitatea din California San Diego Medical School, citați de canceractive.com.

Ce este de fapt vitamina D?

Ne-am obișnuit să spunem ”vitamina D”, sau vitamina Soarelui, dar de fapt avem de a face cu un grup de , dintre cale cele mai importante pentru organism sunt D3 și D2. Atunci când tot amintim de vitamina Soarelui de referim la D3. Pentru a-i asigura organismului cantitatea de vitamina D de care are nevoie, dieta nu este o variantă prea bună. Cea mai bună soluție o reprezintă suplimentele, iar aici găsești unul dintre cele mai bune produse de acest gen de pe piață. În plus, forma sa inovatoare în spray permite o utilizare practică și plăcută. Produsul contribuie la absorbția / utilizarea calciului și a fosforului, menținerea sănătoasă a sistemelor muscular, osos şi imunitar.

Legătura dintre vitamina D, și noul coronavirus

Aminteam la început de beneficiile vitaminei D în ceea ce privește remedierea multor probleme de sănătate, cum ar fi cancerul, întărirea sistemului imunitar și noul coronavirus. Deși au fost unele voci care au susținut că administrarea de suplimente de vitamina D nu are vreun efect pozitiv asupra imunității, un grup de cercetători de la Universitatea din San Diego au realizat un studiu clinic în urma cărora au ajuns la concluzia că este o afirmație… parțial eronată. Potrivit canceractive.com, aceștia au realizat un studiu la care au participat 567 de bărbați sănătoși, dar cu o medie de vârstă de 84 de ani. Oamenii de știință au folosit secvențierea micro-ARN pentru a identifica și cuantifica tipurile de bacterii din fiecare probă de scaun, au cuantificat și metaboliții vitaminei D (precursorul, hormonul activ și produsul de descompunere) și i-au comparat pe cei doi.

În urma analizării rezultatelor, cercetătorii susțin că au descoperit că avem de a face cu o ”legătură clară între vitamina D activă și diversitatea generală a microbiomilor. Mai mult decât atât, 12 tipuri particulare de bacterii au apărut mai des în microbiomul bărbaților cu niveluri ridicate de vitamina D activă. În special, majoritatea acestor 12 bacterii au produs butirat, un ester puternic cu lanț scurt care îmbunătățește mucoasa intestinală, controlează inflamația și atacă celulele canceroase”.

Soluții pentru întărirea sistemului imunitar

Întărirea sistemului imunitar este recomandarea pe care ne-o fac medicii epidemiologi și infecționiști, cu atât mai mult în această perioadă dificilă pentru întreaga lume. Există mulți factori care stau la baza unei imunități puternice, pornind de la un stil alimentar sănătos, o bună hidratare, mai multă mișcare fizică, odihnă suficientă și reducerea nivelului de stres.

Alimentație sau suplimente nutritive?

Mulți dintre noi considerăm că putem contribui la întărirea sistemului imunitar doar printr-un stil alimentar sănătos, plin de fructe și legume proaspete. Cu toate acestea, uneori acesta nu este suficient, mai ales în condițiile în care multe dintre alimentele pe care le consumăm sunt pline de ”chimicale”. În aceste condiții, apelarea la suplimente alimentare naturale devine o soluție perfectă.

Nu neglija rolul acizilor grași

Cu toate acestea, trebuie să știi și ce substanțe sunt necesare pentru o imunitate de invidiat. Ai auzit desigur de vitamina C, și ești conștient de rolul său în ceea ce privește întărirea sistemului imunitar, dar știai că și acizii grași Omega 3 sunt la fel de eficienți?  

Din fericire, poți contribui la întărirea sistemului imunitar și cu ajutorul unuia dintre cele mai bune suplimente alimentare de pe piață. Este vorba despre Omega 3-6, un supliment alimentar de la Equilibra, și pe care îl poți găsi chiar aici.

Vitamina D, o echipă perfectă împreună cu Omega 3

După cum ai citit mai sus, vitamina D este importantă nu doar pentru dinți sănătoși și oase puternice, ci este perfectă pentru întărirea sistemului imunitar, de care ai nevoie pentru a ține ”la respect” cancerul, afecțiunile de sezon, infecțiile, chiar și COVID-19. Dar știai că specialiștii recomandă asocierea ei cu acizii grași Omega 3, pentru un efect și mai pronunțat? Avem și o veste bună: nu este nevoie să îți administrezi astfel de suplimente alimentare ”cu pumnul”, cum se spune, ci să apelezi doar la unul singur, care le conține pe toate: uleiul de pește.

Consumă mai mult iaurt

Dacă vrei să încerci și unele alimente pentru întărirea sistemului imunitar, cel care nu trebuie să-ți lipsească niciodată este iaurtul. Este perfect pentru sănătatea ta, deoarece în afară de calciu, iaurtul conține și vitamina D, despre care te-ai convins că este esențială pentru imunitate, dar și fermenți lactici activi, pentru flora bacteriană.

Recapătă-ți sănătatea în mod natural

În cazul în care suferi de anumite boli asociate de regulă cu un dezechilibru al florei intestinale  (enteroviroze, diaree, constipație, balonare, infecții urinare, colesterol crescut, imunitate scăzută), mult mai folositoare sunt suplimentele alimentare care au în compoziție fermenți lactici vii. Am găsit și noi aici un supliment alimentar probiotic și prebiotic pe bază de fermenti lactici, cu inulină. Acesta asigură un aport suplimentar de probiotice în caz de deficit sau necesități crescute, pentru ca flora ta intestinală să se refacă în mod natural și tu să-ți recapeți echilibrul gastro-intestinal.

Este indicat în în reechilibrarea florei bacteriene intestinale, care poate fi afectată de dezechilibrul alimentar, de antibioterapie, de diaree, sau stres. De asemenea, formula cu pulbere orală face ca produsul să fie extrem de ușor de consumat, atât de copii, cât şi de cei vârstnici.

Câștigă lupta cu virușii și bacteriile!

Întărirea sistemului imunitar este esențială pentru ca organismul să facă față cu brio înfruntării și virușii și bacteriile. De aceea, nu trebuie să renunți nicio clipă la a-i oferi acestuia tot ce are nevoie pentru a fi cu un pas înainte. De aceea, ai grijă așa cum trebuie de imunitatea ta și vei vedea cum organismul tău face față mai ușor provocărilor!

Știai despre beneficiile privind imunitatea a vitaminei D, a acizilor grași Omega 3, a uleiului de pește și a fermenților lactici? Tu cum procedezi pentru a-ți întări imunitatea? Așteptăm răspunsul tău, în secțiunea de comentarii!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *