Stafidele……..

Stafidele consumate zilnic sunt un adevărat  pansament  pentru stomac, deoarece acestea conţin o cantitate mare de fibre şi ajută la reglarea tranzitului intestinal. Stafidele au uşor efect laxativ şi previn constipaţia, dar ajută şi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din corp si reduc aciditatea.

Stafidele sunt resurse importante de potasiu şi magneziu, elemente care ajută la reducerea acidităţii gastrice şi a eliminării toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace. Alte beneficii: au foarte multi antioxidanti (flavonoide si fenoli), care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului.. Au si prebiotice, acestea ajutand la mentinerea unui mediu sanatos in colon.

Stafidele contin fructoza, un zahar natural care poate fi transformat cu usurinta in energie, de catre organism. Desi sunt foarte dulci, s-a constatat ca stafidele nu ingrasa deoarece nu contin grasimi si nu au in compozitia lor nici un pic de sare. Stafidele sunt printre putinele fructe dulci care, in cantitate rezonabila, sunt premise in curele de slabire datorita aportului lor energetic. Stafidele au rolul de a taia pofta de mancare reducand, in acelasi timp, si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare de aceea, este recomandat ca femeile care au trecut de 50 de ani sa le consume zilnic. Consumul regulat de stafide combate oboseala si previne depresia, fiind un tonic excelent si un energizant puternic al organismului. Se recomanda, mai ales sportivilor, persoanelor in varsta, convalescentilor, tinerilor, celor care lucreaza, depun efort deosebit, fizic ori intelectual.