Soluții eficiente pentru colicii și somnul bebelușilor

Pentru proaspeții părinți, mai ales cei aflați pentru prima dată în această situație, adaptarea la noua condiție nu este chiar atât de ușoară. Colicii și somnul bebelușilor sunt două dintre provocările ”meseriei” de părinte, și care nu sunt chiar atât de ușor de gestionat. Din fericire, există și unele remedii pentru acestea, iar unele dintre ele le poți găsi în rândurile următoare.

Plânsul celui mic, motiv de multă frustrare, dar și de oboseală

După zilele petrecute la maternitate, când mica ta minune părea bebelușul ideal, care doar mânca și dormea, din momentul în care ați ajuns acasă lucrurile s-au schimbat total. Micuțul plânge neconsolat, nimic nu pare să îl calmeze, și nici somnul nu mai este atât de odihnitor. Schimbarea este destul de greu de gestionat pentru proaspeții părinți, care simt multă frustrare pentru suferința celui mic, dar mai ales oboseală. Da, colicii și somnul bebelușilor sunt două probleme care dau bătăi de cap, așa că încerci tot ce îți stă în puteri pentru a-i rezolva neplăcerile puiului de om care îți stă în brațe.

Remedii pentru colicii și somnul bebelușilor

Toată lumea folosește expresia ”a dormi ca un bebeluș”, dar doar părinții știu că nu este deloc vorba despre un somn liniștit și adânc. Din contră! Puțini sunt micuții care au parte de un somn liniștit, fără ca nesuferiții colici să le producă cunoscutele neplăceri! Pe lângă ei, nici părinții nu se pot lăuda că stau mai bine la acest capitol. Din fericire, există câteva recomandări despre cum să gestionezi mai bine colicii și somnul bebelulilor.

O băiță caldă și un masaj bun

Mulți bebeluși se liniștesc dacă înainte de culcare au parte de o băiță caldă și un masaj bun. În urma acestora, de regulă micuțul adoarme mult mai ușor și are parte de un somn mai lung. Poți încerca și tu această variantă să vezi dacă nu cumva și micuțul tău se numără printre cei la care acest mic truc funcționează.

Esyon și Colisen, o echipă fantastică pentru bebelușul tău

Colicii și somnul bebelușilor au însă și o altă rezolvare. Un pachet pentru somn liniștit și împotriva colicilor intestinale la nou-născuți. Suplimentele alimentare Esyon și Colisen, pentru nou născuți și copii mici, reprezintă soluția naturală optimă pentru somnul liniștit și eliminarea durerilor abdominale cauzate de colici, și pe care le poți găsi chiar aici. Datorită sinergiei componentelor naturale favorizează un somn liniștit și relaxant în timpul nopții și lipsa durerilor abdominale în timpul zilei sau al nopții.

Esyon, pentru somn

Somnul liniștit al bebelușilor este reglat de Esyon, produs cu formulă specială ce conține extracte naturale de tei, melatonină, passiflora, mac californian și vitamina B6. Potrivit studiilor medicale, aproximativ 80% dintre bebelușii în vârstă de trei luni se trezesc noaptea și au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou. La șase luni, 75% dintre.copii se trezesc noaptea cu regularitate. La vârsta de un an, jumătate din copii îincă se trezesc noaptea și plâng sau sunt agitați. Melatonina este cea care reduce timpul necesar până la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte ajută la relaxare și la reducerea stresului. Este, de asemenea, foarte util în perioada de apariție a dinților de lapte, perioadă în care bebelușul este foarte agitat, plânge de durere și nu se poate odihni corespunzător.

Colisen, pentru colici

Suplimentul concentrat Colisen, 100 % natural, pentru nou născuți și copii mici este un tratament pentru colicile gazoase intestinale și a meteorismului ce apare în timpul hrănirii bebelușilor. Extractele naturale conținute, respectiv: mușetel, tei, passiflora, fenicul, anason, precum și vitamina B6 – prin acțiunea lor sinergică favorizează motilitatea intestinală și eliminarea gazelor acumulate în abdomen, care au ca efect producerea colicilor intestinale, cu toate neplăcerile cauzate micuților cât și întregii familii.

În urma administrării acestor picături dispare disconfortul abdominal, copilul nu mai are crampe, dispar agitația și nervozitatea. Mușețelul optimizează buna funcționare a sistemului digestiv, iar vitamina B6 ajută la creșterea imunității. Teiul calmează, reduce inflamația abdominală, reduce stresul, are efect astringent, iar feniculul și anasonul reglează motilitatea gastrointestinală.

În patul lui sau alături de tine?

În încercarea de a controla mai bine colicii și somnul bebelușilor, multe mame decid ca micuțul să doarmă în pat cu ele. Aici, părerile sunt împărțite. Mulți specialiști consideră că acei copii care dorm în pat cu părinții se pot trezi mai des, în special și din cauză că adulții se mișcă în pat. Prin urmare, recomandă culcarea bebelușului în pătuțul lui. În replică, unii părinți susțin că ideea de a-l culca pe cel mic în același pat cu ei a fost chiar excelentă, deoarece acesta a putut fi calmat mult mai repede și a dormit mai bine. Încearcă și tu și vezi care variantă este cea mai bună în cazul vostru, și adaptează-te în funcție de necesități.

Joacă înainte de culcare? Mai bine nu!

Mulți părinți sunt de părere că dacă se joacă mult cu bebelușul chiar înainte de culcare, acesta va fi mai obosit și astfel va dormi mai bine. Din păcate, de cele mai multe ori, tocmai această oboseală îl va face pe micuț mult mai agitat, astfel ca va avea parte de un somn agitat, departe de cel liniștit pe care îl doreați cu toții. Cel mai bine este să te joci cu puiul tău cu aproximativ o oră înainte de a-l adormi, pentru a-i da acestuia răgazul să se liniștească.

Fără vizitatori ”în flux continuu”

Chiar dacă toată lumea este curioasă să cunoască bebelușul, asta nu înseamnă că trebuie să vină în vizită și să uite să mai plece. Și tu, ca mamă, dar și puiul de om, aveți nevoie de liniște și odihnă, să va adaptați la noua viață împreună. Ca să nu mai zicem că există riscul ca unii dintre cei care vă trec pragul să fie riscul de a fi purtători ai unor afecțiuni contagioase. Agitația din jur nu vă face bine nici dumneavoastră, nici celui mic, care se va avea probleme cu colicii și somnul. 

Încearcă să-i faci un program

Oricât de mult o urâm noi, adulții, rutina este bună pentru cei mici. Așa că, pe cât posibil, încearcă să-i faci un program de somn, pe care să-l respecți în orice situație. Poate fi puțin mai dificil la început, dar mai apoi te vei convinge că am avut dreptate.

Tu cum procedezi pentru a gestiona mai bine colicii și somnul bebelușilor? Ce remedii ai folosit pentru a-i veni în ajutor celui mic? Așteptăm povestea ta în secțiunea de comentarii.

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *