Calitatile terapeutice ale semintelor de dovleac au devenit din ce in ce mai cunoscute de-a lungul timpului, astfel ca medicina naturista recomanda folosirea acestora, printre altele, in caz de paraziti intestinali, probleme urinare, febra si tulburari gastrice.
semintele de dovleag sunt  bogate in vitamine (E, A, complexul B), minerale (zinc, calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, cupru, mangan), in proteine, acizi grasi esentiali si in carbohidrati, Semintele de dovleac sunt recomandate atat pentru beneficiile lor remineralizante si vitaminzante, cat si pentru actiunea lor laxativa si sedativa.
Pentru prevenirea si tratarea problemelor de sanatate, semintele de dovleac se pot administra fie ca atare, fie sub forma de ulei (inclusiv capsule cu ulei).
Seminte sunt recomandate si pentru prevenirea formarii calculilor renali. In astfel de probleme se pot consuma zilnic pana la 100 g de seminte sau se poate face o cura cu capsule cu ulei (intre una si trei comprimate pe zi, intre mese, timp de 20 de zile).
Gratie continutului bogat in acizi grasi Omega-3, semintele de dovleac sunt de ajutor si pentru prevenirea bolilor de inima. Aceste seminte reduc nivelul colesterolului „rau”, imbunatatesc circulatia sangvina si impiedica formarea placilor de aterom, care duc la aparitia aterosclerozei. De asemenea, prin continutul de potasiu, aceste seminte normalizeaza tensiunea arteriala.Mai multe vezi   aici; aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *