Înlătură depresia și oboseala cu Rhodiola!

În ultima vreme simți că te confrunți cu o stare avansată de oboseală? Nu te odihnești suficient? Sarcinile zilnice ți se par mai dificil de îndeplinit? Sau cumva tu sau cineva drag suferă de stări depresive? Este timpul să ieși din aceste stări, să le lași deoparte cum se spune, și să redevii acea persoană plină de viață și energie pe care o știu cu toții. Nu-ți face griji, avem pentru tine câteva recomandări care să țină la distanță depresia și oboseala din viața ta!

Rhodiola, planta miracol în acest caz!

Ai auzit vreodată de Rhodiola? Probabil că nu, dar dacă îți spunem de rujă, atunci cu siguranță numele îți este cunoscut. Mai multe studii medicale au demonstrat faptul că Rhodiola se dovedește a fi planta miracol atunci când vine vorba de a ține deoparte depresia și oboseala, așa că ar trebui să ai mai multă încredre în ea. Nu degeaba mulți o numesc ”rădăcina de aur”, ”coroana regelui” și alte denumiri asemănătoare. Beneficiile pe care aceasta le aduce organismului sunt nenumărate, iar în rândurile următoare vom încerca să îți oferim mai multe informații.

Te scapă de stres!

În zilele noastre, stresul a devenit deja ceva obișnuit. Cu toate acestea, organismul luptă din greu pentru a-i face față, așa că are nevoie de mult ajutor și din partea noastră. Se pare că extractul de Rhodiola face minuni în acest caz, iar concluzia la care au ajuns unii oameni de știință ar fi că această plantă crește rezistența organismului la situațiile stresante. În plus, autorii acestui studiu sunt de părere că Rhodiola contribuie la reducerea nivelului de cortizol – cunoscut sub numele de hormonul stresului, dar și a problemelor de natură cardiacă induse de acesta.

Crește performanța fizică și mentală

Nu doar că te scapă de depresie și oboseală, dar Rhodiola poate fi asul tău din mânecă atunci când vine vorba de a crește performanțele fizice și mentale. Sunt mulți cei care o folosesc înainte de a efectua exerciții fizice pentru a le crește rezistența, dar și unele persoane care consumă Rhodiola pentru a-și îmbunătăți concentrarea inaintea unor mari provocări de natură intelectuală. Așadar, dacă te recunoști în una dintre situațiile de mai sus, poți profita de beneficiile pe care Rhodiola le are în aceste cazuri.

Reduce depresia și oboseala

Multe persoane se confruntă că stări depresive, chiar și anxietate. În acest caz de impune tratament de specialitate, care poate fi completat, cu succes și de Rhodiola. Cu ajutorul acesteia, stările de anxietate sunt mai ușor de ținut sub control. În ceea ce privește stările de depresie, Rhodiola le reduce destul de mult în intensitate și, în plus, nu are atât de multe efecte negative precum sertralina, un antidepresiv pe bază de prescripție medicală. Fiind tolerată bine de organism, Rhodiola se recomandă pentru a ține sub control depresia ușoară și moderată.

De asemenea, Rhodiola este un tratament eficient și mai ales natural pentru a scăpa de oboseala accentuată, fie ea de natură fizică sau psihică. Mai multe studii medicale au scos în evidență că după ce au urmat un tratament experimental cu Rhodiola, oamenii nu au resimțit atât de acut stările de oboseală.

Uită de mâncatul compulsiv

Multă lume se confruntă cu probleme date de kilogramele în plus, iar una dintre cauzele care stau la baza acestora este și mâncatul compulsiv, comportament dat de situațiile stresante. Probabil știi prea bine la ce ne referim, așa că nu este nevoie să detaliem mai mult. Din fericire, se pare că Rhodiola este eficientă și în acest caz, prin faptul că ajută la reducerea sau eliminarea mâncatului compulsiv. Deocamdată studiile referitoare la această problemă delicată sunt încă la început, dar rezultatele par promițătoare.

Suplimente alimentare pentru o stare de bine

Pe rafturile farmaciilor naturiste și nu numai, Rhodiola se regăsește sub numeroase forme: capsule, tablete, pulbere, extracte. De regulă este combinată și cu alte substanțe, precum magneziu, vitamina B6 și vitamina B9. Cel mai bine, pentru a fi sigur/ă doar de efectele pozitive ale acesteia, este să îți îndrepți atenția către acele suplimente alimentare naturale. Un astfel de exemplu este și cel de aici, un supliment alimentar de la Equilibra pentru relaxare și stare de bine, cu Rhodiola, Sunătoare și Magneziu. Acesta susține și odihna reconfortantă în timpul nopțiii. Extractul de sunătoare conținut ajută la funcționarea normală a sistemului nervos, induce siguranța de sine, relaxarea, dorința și capacitatea de comunicare. Rădăcina de rhodiola sau ” rădăcina de aur” este o plantă tonic adaptogenă, care energizează și revigorează organismul, restabilind starea de bine. Este recomandată în stări de oboseală fizică și mentală.

Fă o schimbare în viața ta!

Atunci când te simți că lupta cu depresia și oboseala te fac să te simți de partea celor care pierd, sau stresul este tot mai prezent în viața ta, cel mai probabil simți că nu mai ai control asupra propriei tale vieți. Cu siguranță odihna, pofta de mâncare, starea de vitalitate îți sunt afectate. Este momentul să nu renunți ci, din contră să faci tot ce îți stă în puteri pentru a reuși să treci peste aceste stări. Fă o schimbare în viața ta: schimbă-ți stilul alimentar și alege unul mai sănătos, apucă-te de sport, găsește-ți un hobby care te pasionează și așa mai departe. De asemenea, nu uita și de ajutorul dat de anumite plante care te pot face să termini lupta în calitate de învingător, cum este și Rhodiola!

Găsește metode de relaxare!

Chiar dacă ți se pare imposibil, găsește acele metode de relaxare, care să te scape de depresie și oboseală! Petrece mai mult timp alături de cei dragi, faceți activități împreună, sau dacă simți nevoia, retrage-te puțin la o discuție cu tine însuți, pentru a-ți evalua corect situația și să începi să iei măsurile care se impun. Cuvântul de ordine care trebuie să te definească este ”echilibru”, așa că încearcă tot ce îți stă în puteri să ajungi la această stare. Găsește acel echilibru între activităţi intense şi relaxare, între informare şi detaşare, și totul va fi mult mai bine. Nu este ușor, dar nici atât de dificil pe cât pare la prima vedere! Succes!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *