Iată ce trebuie să faci pentru o igienă orală corectă!

O igienă orală corectă! Acesta este capitolul la care încă mulți dintre români nu sunt prea bine pregătiți. De fapt, suntem cam pe la coada clasamentului în această privință, nu suntem prea buni prieteni cu pasta și periuța de dinți, dar nici cu vizita la medicul nu stăm prea bine. De cele mai multe ori ajungem pe scaunul acestuia doar în ultimă instanță, când nu prea se mai poate face nimic.

Igiena orală precară, cauza multor afecțiuni

Chiar dacă pare greu de crezut, există o strânsă legătură între igiena orală precară și apariția multor afecțiuni. De aceea, în rândurile următoare vom încerca să vorbim un pic despre ce înseamnă o îngrijire corectă a danturii și a cavității bucale, primul pas pentru o dantură frumoasă și sănătoasă.

Spălatul pe dinți este obligatoriu

Primul pas, dar care nu trebuie deloc neglijat atunci când vine vorba despre o igienă orală corectă este spălatul pe dinți. Măcar de două ori pe zi, dimineața și seara este obligatoriu, iar dacă este posibil după fiecare masă ar fi chiar și mai bine. De reținut că un periaj corect durează cel puțin două minute și se face pe fiecare dinte în parte, atât în față cât și în spatele acestuia. Copiii trebuie educați de mici în acest sens, astfel încât să devină o obișnuință, o rutină.

Perajul corect

Potrivit medicilor stomatologi, un periaj corect se face pe toată suprafața dintelui și pe toată . Chiar și suprafața limbii trebuie curățată, și există unele periuțe special concepute care te ajută să execuți mai ușor această operațiune. Periajul corect se încheie întotdeauna cu folosirea apei de gură și a aței dentare.

Pasta și periuța

O igienă orală este în strânsă legătură și cu pasta de dinți și periuța folosite. De aceea, este bine să alegi produse de calitate, dar nu după bunul plac, ci doar după o consultare prealabilă cu medicul , care va ști să îți recomande acele produse special pentru dantura ta, astfel încât periajul să se realizeze în mod corect și eficient.

Apa de gură să nu îți lipsească

Dacă și tu îți dorești o igienă orală corectă, atunci trebuie să știi că apa de gură nu trebuie să-ți lipsească. Este recomandat ca aceasta să fie folosită după fiecare periaj, precum și atunci când nu ai posibilitatea să te speli pe dinți.

Folosește produse de calitate

Pentru că nu doar dinții albi și o respirație proaspătă înseamnă o igienă orală corectă, ci este importantă și sănătatea cavității bucale, ai nevoie de produse de calitate, pe care le poți găsi chiar aici. Ai parte de un pachet la un preț special, care te va convinge rapid că este cea mai bună alegere pentru tine. Apa de gură cu triplă acțiune de la Equilibra, combină acțiunea calmantă a gelului de (30%) cu acțiunea benefică a extractelor de plante cu rol calmant, antiseptic și de împrospătare. Carbo Gel Purificant, gel pentru dinți cu cărbune activ de la Equilibra este o formulă de pastă de dinți blândă, cu gust plăcut, proaspăt, fără zahăr. Formula specială combină acțiunea calmantă a gelului de , prezent în formulă în proporție de 30%, cu acțiunea antiseptică a uleiului de tea tree, și cu acțiunea antiinflamatorie a escinei, principiul activ din fructele de castan. Și, reține: gama de igienă orală de la firma Equilibra, a fost votată de către consumatori gama anului 2018 în Italia.

Indicată pentru folosirea în mod regulat

Dacă este folosită în mod regulat, cu un periaj al dinților ce durează timp de cel putin un minut, această combinație protejează împotriva depunerilor inestetice și a petelor cauzate de fumat, cafea, ceai negru, etc. De asemenea, luptă împotriva cariilor dentare, a tartrului și asigură o respirație proaspătă. Mentolul revigorează cavitatea bucală într-un mod natural. Nu are acțiune agresivă asupra smalțului dinților si a gingiilor.

Mergi regulat la medicul stomatolog

Chiar dacă nu ai probleme cu dantura, sau cel puțin așa crezi, este indicat ca măcar de două ori pe ani să faci o vizită medicului stomatolog. Cele mai multe probleme dentare pot fi ușor depistate sau chiar prevenite așa. Și, de ce să nu repari din timp ceva ce cu timpul, netratat, te poate face să îți pierzi dinții sau să te confrunți și cu alte neplăceri mult mai grave, cu costuri mult mai mari?

Un periaj profesional

Chiar dacă ești genul care are mare grijă de dantura sa, faci totul ca la carte, cum se spune, este nevoie și de un periaj profesional al dinților. Este simplu, un tratament non-invaziv, care te ajută să îți menții dinții albi, dar și protejați în fața anumitor afecțiuni stomatologice, cum ar fi boala paradontală.

Nu aștepta să te doară

Pentru a ajunge la medicul stomatolog nu trebuie să te doară ceva. De fapt, durerea este un semn că lucrurile nu stau deloc bine pe acolo, și este nevoie de tratament de durată, sau de unul care presupune costuri mari. Chiar și o simplă carie, atunci când nu este tratată la timp, poate duce la probleme mari, care să necesite tratamente complexe. Și atunci, de ce să nu previi, decât să tratezi ceva grav mai târziu?

Mai puțin zahăr

Știi și tu prea bine că zahărul nu este ceea ce ai putea numi cel mai bun prieten al dinților. Acesta demineralizează smalțul dinților, duce la apariția cariilor, iar acestea două sunt principalele cauze care ne fac să ne adresăm medicului stomatolog. Așa că mai bine evită zahărul, pentru că și dinții tăi vor fi mai sănătoși.

Atenție la citrice

Periajul dentar imediat după ce ai consumat citrice, sucuri naturale de fructe sau chiar carbogazoase este strict interzis deoarece poate contribui la apariția sensibilității dentare. Mai bine așteaptă măcar o oră după ce ai consumat produsele respective, pentru că așa îți vei putea proteja și dinții și vei avea parte de igienă orală corectă.

Alimente pentru dinți puternici

Există numeroase alimente care, prin vitaminele și mineralele pe care le conțin, te pot ajuta să ai o dantură puternică, sau pot ține la distanță anumite afecțiuni stomatologice. Prin urmare, consumă cu încredere mai multe legume, lactate, pește, nuci și migdale.

Prea fierbinte sau prea rece=NU!

Adori ceaiul sau cafeaua fierbinți? Sau o cană cu apă rece direct de la frigider? Uită mai bine de aceste obiceiuri, pentru că alimentele și băuturile prea fierbinți sau prea reci îți distrug smalțul dinților, și de aici și până la nevralgiile dentare nu mai este decât un pas mic. Atunci însă când deja s-au instalat durerile de dinți, nu neglija vizita la medicul stomatolog!

O igienă orală corectă este calea ta cea mai sigură către o dantură frumoasă, sănătoasă și puternică. Prin urmare, nu neglija acest aspect, și nu uita nici de vizitele periodice la medicul dentist!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *