Gulia…un plus de sanatate

Gulia, este o sursă de vitamina C, unul dintre cei mai puternici anti-oxidanţi., acest aliment conţine  vitaminele A şi B şi este bogat în calciu, magneziu şi potasiu. Beneficiile sale asupra sănătăţii sunt similare celorlalte legume din familia cruciferelor, numărul mare de anti-oxidanţi o transformă într-un medicament natural împotriva astmului şi a altor probleme ale plămânilor.
Un sirop din gulie, morcovi şi mere verzi. Gulia ar avea şi proprietăţi anti-cangerigene. Aici, se recomandă însă, discuţia cu medicul specialist înainte de consum. Sucul de gulie în combinaţie cu cel de măr verde ar reduce şi nivelul colesterolului rău din sânge, mai spun nutriţioniştii.
Cantitatea mare de fosfor este cea care initiază acţiunea în acest caz., gulia ar ajuta inima, dar şi procesul de digestie şi funcţiile musculare. Acest aliment este bun şi la vindecarea infecţiilor virale, în bronşite sau tuse. Guliile se pot păstra în frigider.
Frunzele de la gulie se pot folosi într-o salată deoarece conţin caroten, vitaminnele A, K, minerale şi complexul din grupa B. Gulia poate fi consumată crudă, fiartă sau coaptă. Sucul obtinut din ea, , este vitalizant, dar ar trebui amestecat cu alt tip de suc, de exemplu de morcovi sau mere.Mai multe poti vedea aici: www.ele.ro