Cojile de ceapa

Cojile de ceapa
Ceapa, este un excepţional aliment-medicament. Efecte terapeutice extraordinare au şi cojile de ceapa. Infuzia preparată din cojile de ceapa ,ameliorează tusea, protejează tractul urinar şi întăresc imunitatea. Cojile de ceapă erau folosite ca vopsea naturală pentru colorat lâna. Acestea se fierbeau cu oţet, iar în soluţia obţinută se înmuiau ţesăturile pentru a le conferi o culoare roşcată sau maronie. Ceaiul din coji de ceapă a fost utilizat şi pentru a da o nuanta parului. Ceaiul din coji scade iritaţia ochilor şi menţine acuitatea vizuală – mai este bun si  pentru cei ce au un serviciu legat de încordarea sau de suprasolicitarea vederii, urmată de înroşirea ochilor şi schimbarea ochelarilor cu dioptrii mai mari, în caz de congestie şi durere la nivelul gâtului, se prepară o infuzie din câteva coji de ceapă la o cană de apă fierbinte; după infuzare, soluţia se strecoară şi se foloseşte când este călduţă pe post de gargară.Pentru tuse seacă: se toarnă două pahare de apă fierbinte peste doă linguri de coji de ceapă mărunţite şi se fierbe la foc domol timp de 15 minute. După ce se răcoreşte, soluţia se strecoară şi se bea câte un sfert de cană de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Cistită şi alte infecţii urinare: se administrează câte o lingură de decoct din coji de ceapă de 3-4 ori pe zi, care se prepară din 3 linguriţe de coji mărunţite opărite în două pahare de apă clocotită.
Infecţii fungice ale unghiei: se fac băi locale într-o soluţie concentrată din coji de ceapă, timp de 20-30 de minute în fiecare seară, până la vindecare.Mai mult vezi ;

COJILE de CEAPA, un remediu naturist exceptional care te scapa de multe boli