Ciocolata neagra…un dulce necesar

Ciocolata neagra ;

Ciocolata neagra aduce o serie de beneficii,  pentru inima si pentru psihicsi nu numai….
Bacteriile bune din intestine – bifidobacteriile si lactobacilii – se hranesc cu ciocolata neagra. Consumand ciocolata neagra le furnizati acestor bacterii tot ceea ce au nevoie pentru a se inmulti, lucru ce ajuta la producerea de substante cu actiune antiinflamatoare. Prin urmare, este contracarata actiunea inflamatoare a bacteriilor rele, precum Clostridium si E.coli. Cateva patratele de ciocolata sunt benefice pentru tranzitul intestinal. „Pudra de cacao, unul dintre ingredientele ciocolatei negre (in proportie de peste 30%), contine polifenoli antioxidanti precum catehinele si epicatehinele, dar si fibre”.
Consumul de ciocolata neagra, bogata in cacao, este categoric benefic si pentru inima.
Flavonoidele din cacao amelioreaza vasomotricitatea, fixandu-se asupra celulelor care acopera vasele, ceea ce reduce presiunea arteriala.
Ciocolata neagra imbunatateste vederea.
Consumul frecvent de ciocolata neagra ajuta, la cresterea flexibilitatii arterelor, permite evitarea depunerilor de grasime pe peretii vaselor, care poate ingreuna circulatia sangvina.
Ciocolata neagra este alimentul perfect, intrucat iti potoleste „setea” de dulce, dar iti protejeaza si sanatatea. Cea cu lapte este bogata in zahar si nu mai are aceleasi efecte benefice asupra organismului, comparativ cu cea neagra, a carei compozitie de cacao trebuie sa fie peste 60%.Daca o vei consuma moderat, ca parte dintr-o dieta sanatoasa te poate ajuta .
Prevenirea atacul cerebral, ciocolata neagra subtiaza sangele si imbunatateste circulatia., daca iei deja medicamente de subtiere a sangelui trebuie intrebat doctorul daca poti consuma acest aliment in siguranta.
Scade colesterolul, nivelul crescut de colesterol poate procova diabet sau boli cardiovasculare. Fibrele alimentare scad nivelul colesterolului, iar 30 grame de ciocolata contin 3 grame de fibre, adica 12% din necesarul zilnic. Desi este bogata in grasimi saturate, nu face nici pe departe atat de mult rau cat uleiul de palmier sau cel de cocos. Nici caloriile nu vor fi o problema, 30 de grame avand in jur de 167 calorii.
Ciocolata neagra contine antioxidanti :
Mai mult vezi pe ; http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ciocolata/de-ce-este-atat-de-sanatoasa-ciocolata-neagra-1288785