Ce trebuie să faci pentru un somn liniștit al bebelușului!

Ți-ai dorit cu ardoare un copil, iar acum minunea s-a împlinit și un pui de om stă liniștit în brațele tale! Pare ceva idilic, o imagine desprinsă parcă din povești, dar imediat te trezești de brusc la realitate, mai ales dacă ești pentru prima dată în postura de părinte: colicii, la care se adaugă și programul haotic de somn al celui mic – primele provocări cărora trebuie să le faci față cu bine. De fapt, atunci când au fost întrebați ce și-ar dori să se schimbe în primele luni de viață a celor mici, cei mai mulți dintre părinți au afirmat că le-ar plăcea ca aceștia să aibă parte de un somn liniștit.

O dorință imposibilă?!

Un somn liniștit al bebelușilor! Să fie oare aceasta o dorință imposibil de îndeplinit pentru părinți? Mai ales că mai multe studii medicale au evidențiat faptul că mai bine de 50% dintre copii nu se odihnesc bine. Din acest motiv, și adulții au parte de momente solicitante, care cu timpul pot duce la adevărate dezechilibre. Prin urmare, părinții ar trebui să încerce să găsească acele metode care să le asigure un somn liniștit atât celor mici, cât și lor.

Recomandări pentru un somn liniștit

În încercarea de a le oferi celor mici un somn liniștit, specialiștii în pediatrie și probleme cu somnul au alcătuit o listă cu mai multe recomandări pentru părinți. Dintre acestea, am selectat și noi câteva, pe care ai putea să le încerci și tu, dacă și mica ta minune stă cam prost la capitolul somn odihnitor.

Un program de somn

Chiar dacă noi o urâm din tot sufletul, se pare că bebelușii adoră rutina. Prin urmare, poate nu ar strica să-i faci celui mic un program pentru a avea parte de un somn liniștit. Astfel, pe cât posibil, încearcă să respecți orele de odihnă, și în niciun caz nu programa o repriză de somn după-amiaza târziu, pentru că acest lucru va duce la devansarea cu mult a orei de culcare.

De asemenea, un mic ritual înainte de somn îl va face pe acesta să se adapteze mai ușor noului program: băiță, masaj, hrănit, sau orice altceva care să îl relaxeze pe cel mic și să-l facă să adoarmă ușor și să aibă parte și de un somn liniștit.

Remedii naturale

Cu toate acestea, de multe ori parcă nimic nu funcționează, așa că părinții ajung să se adreseze medicului pediatru pentru a le recomanda ceva pentru un somn linișitit al bebelușului lor. Pentru că avem de a face cu un sugar, este nevoie de produse naturale, care să îi ajute, fără ca în schimb să le afecteze în vreun fel organismul firav. Unul dintre cele mai bune remedii naturale de pe piață este și Esyon, picături pentru somnul liniștit al bebelușilor.

Atunci când dorințele devin realitate…

Suplimentul alimentar Esyon, pentru nou născuți și copii mici, și pe care îl poți găsi chiar aici, reprezintă soluția naturală optimă pentru somnul liniștit și eliminarea durerilor abdominale cauzate de colici. Datorită sinergiei componentelor naturale favorizează un somn liniștit și relaxant. Somnul liniștit al bebelușilor este reglat de Esyon, un produs cu formulă specială ce conține extracte naturale de tei, melatonină, passiflora, mac californian și vitamina B6. 80% dintre bebelușii în vârstă de trei luni se trezesc noaptea și au nevoie de ajutor pentru a adormi din nou. La șase luni, 75% dintre copii se trezesc noaptea cu regularitate. La vârsta de un an, jumătate din copii îincă se trezesc noaptea și plâng sau sunt agitați. Melatonina conțnută de acest produs reduce timpul necesar până la adormire, iar vitamina B6 contribuie la reducerea oboselii. Celelalte extracte din supliment ajută la relaxare și la reducerea stresului.

Ai încredere în instinctele tale

Atunci când ești la început în ”meseria” de părinte, somnul agitat al celui mic, dar și suferința cauzată de colici te fac să te simți neputincios, frustrat și mai ales, epuizat. De aceea, încearcă să te înarmezi cu multă răbdare pentru a depăși cu bine aceste etape din viața micii minuni, pentru că la un moment dat, acestea se vor încheia.

Cu toate acestea, dacă simți că nu este totul în regulă, discută cu medicul pediatru al celui mic despre ce te neliniștește. Ai încredere în instinctul tău de mamă, și dacă observi ceva ce nu pare tocmai în regulă, prezintă-te la control. Este posibil ca gestul tău să fie cel care să facă diferența.

Puțină relaxare nu strică

Dacă simți că ești depășită de situație, și nici tu și nici mica minune din brațele tale nu ați mai avut un somn liniștit de o bună perioadă, încearcă să evaluezi corect situația și cere ajutorul celor din jur: partener, rude, sau al tuturor celor care îți pot fi de folos. Uneori doar câteva clipe de relaxare în altă cameră, o plimbare scurtă în aer liber etc. sunt exact ceea ce ai nevoie pentru a te calma și a te liniști. Faptul că tu ești mai relaxată se va simți și în atitudinea față de cel mic, iar acest gest simplu te poate ajuta să gestionezi mai bine situația.

Sunete albe

Mulți dintre părinți susțin că au avut parte de un somn liniștit al copiilor atunci când aceștia au ascultat acele sunete albe, care le amintesc de cele auzite atunci când se aflau în uter. De aceea poate ai auzit și tu părinți povestind că micuții au adormit instant atunci când au mers cu mașina, au pornit aspiratorul, uscătorul de păr sau chiar mașina de spălat. Chiar și oamenii de știință au cercetat acest fapt și au ajuns la concluzia că sunetele joase îi calmează pe cei mici și le oferă acel somn odihnitor. Ideal este sunetul care imită picăturile de ploaie, care se pare că nu doar că îi ajută să doarmă mai bine, dar îi și calmează pe cei mici în perioada dificilă în care le cresc dințișorii.

Un mare ”NU” pentru lumina puternică

Dacă noi, adulții, nu prea avem preferințe în acest sens, mai ales când suntem foarte obosiți, copiii sunt ceva mai… pretențioși atunci când vine vorba despre lumina din camera de odihnă. La fel și specialiștii recomandă ca în camera acestuia să fie cât mai puțină lumină. Un dormitor complet întunecat este ideal pentru un somn liniștit. Pe perioada somnului de la prânz, niște draperii sau jaluzele opace îl pot ajuta pe acesta să se odihnească mai bine.

Chiar dacă pare că nu vei mai dormi niciodată la fel, iar un somn liniștit al copilului tău este acum dorința ta cea mai mare, nu intra în panică: este doar o etapă, care va trece cu siguranță! Încearcă să te liniștești și să te bucuri de această frumoasă experiență!

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *