Ce nu stiai despre Scortisoara

Scortisoara ,este unul dintre condimentele banale. Cu toate acestea putini cunosc beneficiile ei.
Aroma scortisoarei imbunatateste starea de spirtit, stimuleaza functia cognitiva si creste capacitatea de memorare. Aceasta a imbunatatit viteza de memorare si reactiile vizual-motorii. Un varf de cutit de scortisoara consumat dimineata poate regla nivelul glucozei in sange pentru urmatoarele 24 de ore. Consumata dimineata, aceasta are capacitatea de a reduce senzatia de foame. Scortisoara are puternic efect antibacterian si adaugata in preparate are efectul unui conservant natural.
Pusa in apa fierbinte, impreuna cu miere si lamaie, are efect antiviral si poate calma o migrena la fel de eficient ca un analgezic. Scortisoara regleaza menstuatia si reduce durerile din aceasta perioada. Efectele apar daca folosesti constant scortisoara sau daca bei ceai de scortisoara. O lingurita rasa de pudra, la o cana de apa fierbinte, in care adaugi miere si lamaie pentru gust..
Multiplele beneficii ale scortisoarei mai sunt si pentru: Creste capacitatea cerebrala, Reduce colesterolul, Calmant, Alunga moliile.mai mult vezi, http://www.ziare.com/articole/scortisoara+colesterol