Brocoli,o leguma miraculoasa

Brocoli ,este o leguma care ofera o nutritie exceptionala si ajuta la mentinerea unei vieti sanatoase si longevive. Broccoli este o sursa excelenta de vitamina A, B2, acid folic si vitamina C (de 2 ori mai multa vitamina C decat intr-o portocala) si bogata in fier si potasiu.
Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge o bacterie – – raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice. Acest compus impreuna cu altii – indoli – au proprietati importante anticancerigene utile in prevenirea cancerului de san, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor. O cana de broccoli fiert contine 74 mg de calciu plus 123 mg de vitamina C care imbunatateste semnificativ absorbtia calciului, totul cu doar 44 calorii. Are proprietati antioxidante care previn aparitia unor forme de cancer: cancer de san , de prostata, cancer gastric, melanom malign, leucemii, Ajuta la vindecarea gastritelor cu Helicobacter pylori.Cardioprotector, mentine controlul tensiunii arteriale, Previne formarea cataractei. Fortifica sistemul imun Consumul regular de broccoli este o arma excelenta impotriva stresului.
Substantele cu sulf pe care le contine, precum si vitaminele au un rol deosebit in stoparea inmultirii haotice a celulelor canceroase, contribuind la prevenirea si chiar vindecarea unor tipuri de cancer ca: cel de esofag, laringe, stomac, prostata, colon si plamani.
Broccoli contine subtante goitrogene (pot induce formarea gusei – marirea tiroidei) care interfera cu functionarea tiroidei. Persoanele cu probleme tiroidiene existente sau netratate ar trebui sa evite consumarea acestei legume.
Citeste mai mult pe: http://sanatate.acasa.ro/dieta-nutritie-4/broccoli-leguma-miraculoasa-52.html#ixzz3S5pamcIJ