Algele marine, minunea din mări pentru sănătatea ta!

Chiar dacă nu sunt prea folosite de către majoritatea românilor, algele marine se dovedesc a fi o adevărată bombă de sănătate și vitalitate pentru organism. Algele din apele sărate sunt cele mai bune, deoarece se asimilează ușor de organism, fiind în același timp și foarte concentrate.

Medicament, dar și aliment

Algele marine sunt utilizate atât ca medicament – conțin nu mai puțin de 77 minerale esențiale pentru starea de bine a organismului, dar și ca aliment. Potrivit specialiștilor, algele marine sunt o opțiune serioasă atunci când vine vorba despre ameliorarea, dar și tratarea a numeroase afecțiuni, precum: anemie, demineralizare, carențe ale unor minerale și vitamine, tulburări de natură nervoasă, tulburări respiratorii, întărirea sistemului imunitar.

Algele marine, preferatele asiaticilor

Fără îndoială că algele marine se numără printre preferatele asiaticilor, dar sunt apreciate și de europenii din țările nordice și Irlanda. Despre ele, se spune în special că au reale beneficii în ceea ce privește stoparea îmbătrânirii premature, dar și referitor la problemele de potență. Cu toate acestea, beneficiile algelor marine sunt mult mai numeroase, iar în rândurile următoare vei afla mai multe despre acestea.

Sursă naturală de vitamine și minerale

În urma analizării compoziției algelor marine, s-a observat că sunt o sursă bună de iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu. De asemenea, fie că vorbim de alge în stare proaspătă sau uscată, acestea mai conțin, totodată, și vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP. Dar asta nu e tot, în compoziția algelor mai intră și glucide, clorofilă, substanţe antibiotice şi mai au și un conţinut uriaş în fibre de celuloză.

Bune pentru inimă, dar și pentru problemele cu glanda tiroidă

Fie că sunt consumate ca aliment, sau supliment nutritiv, algele marine stimulează glandele endocrine şi întăresc sistemul imunitar, stimulează circulaţia sângelui, combat retenţia de apă, au un excelent efect antiinflamator şi antireumatic, și pot corecta unele forme de hipotiroidie. Cu ajutorul lor, valorile mari ale colesterolului ”rău” sunt reduse, împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine ceea ce înseamnă că scad riscul de a suferi de ateroscleroză şi infarct miocardic.

Te scapă de kilogramele în plus

Din ce în ce mai mulți oameni suferă de obezitate, și puțini sunt cei care se declară mulțumiți cu greutatea lor. Cu ajutorul dat de algele marine, curele de slăbire și de remodelare corporală sunt mult mai eficiente.

Pentru că a venit vorba despre pierderea kilogramelor cu ajutorul algelor marine, poți beneficia de efectul lor cu ajutorul unui supliment alimentar de la Equilibra, din alge brune și alte extracte naturale pentru slăbire și controlul greutății corporale, pe care îl poți găsi chiar aici. Algele marine brune, funzele de mesteacăn și Centella asiatica aduc un aport de nutrienți utili, în caz de insuficiență a acestora. Iodul din algele brune stimulează glanda tiroidă, elimină toxinele din corp, ajută la slăbit și împiedică pierderea de calciu, magneziu și alte săruri minerale din corp.

Intensifică funcțiile depurative ale organismului

Alga spirulină contribuie la regenerarea celulelor hepatice, îmbunătăţind funcţiile ficatului și fiind alcătuită din proteine poate reduce senzația de foame și ajută la slăbire. Extractul de mesteacăn ajută la drenarea lichidelor corporale și la intensificarea funcțiilor depurative ale organismului. De asemenea, centella asiatica poate contribui la îmbunătățirea microcirculației la persoanele cu afecțiuni venoase, ajutând la eliberarea de senzația de picioare obosite.

Te scapă de stres

Beneficiile alegelor marine nu se opresc însă aici. Numeroase studii medicale au scos în evidență că algele marine sunt un aliat de nădejde în ceea ce privește tratarea unor infecții cu diverse tipuri ale virusului herpetic, cu virusul gripal A şi HIV. De asemenea, pentru că favorizează eliminarea toxinelor din organism, te ajută să mai reduci puțin și nivelul stresului.

Algele, folosite și în industria cosmetică

Industria cosmetică a mizat mult pe alge și se pare că a tras lozul câștigător. Minunea din mări și oceane, cum mai sunt numite algele, se dovedesc a fi perfecte pentru a fi folosite în cazul unor produse de îngrijire corporală și facială. Închiderea porilor, tonifierea pielii, reducerea petelor şi iritaţiilor, a punctelor negre, echilibrarea secreţiei de sebum sunt doar câteva dintre beneficiile pe care algele marine le oferă tenului.

Leac împotriva coronavirusului?!

Deși credeam că nu se mai poate surprinde nimic, iată că expresia ”Niciodată să nu spui niciodată” se dovedește, încă o dată adevărată. Se pare că anumiți compuți obținuți din alge roșii marine ar putea fi folosiți ca material de acoperire a obiectelor sanitare și, de asemenea, pentru producerea de medicamente antivirale pentru combaterea COVID-19, după cum se menționează în cadrul unui studiu realizat de oamenii de știință de la Reliance Industries Ltd.

Rezultate surprinzătoare

Studiul cu tema „Marine Red Alga Porphyridium sp. ca sursă de polizaharide sulfatate (SP) pentru combaterea împotriva COVID-19” a fost unul în care oamenii de știință au vrut să analizeze mai bine potențialul anti-viral al polizaharidelor sulfatate din alge marine.

Rezultatele obținute au fost unele mai mult decât surprinzătoare. „Așa cum rezultă din diferitele rapoarte de analiză la nivel mondial privind activitatea antivirală a SP-urilor (polizaharide sulfatate) din Porphyridium (microalge roșii), împreună cu proprietatea de stimulare a imunității, putem spune că această microalgă poate fi un jucător versatil în tratamentul multor boli virale”, a fost concluzia la care au ajuns cercetătorii.

Caragenanul, ”responsabil” de acest efect

Vinod Nagle, Yogesh Pawar, Mahadev Gaikwad și Santanu Dasgupta, cei care au lucrat la acest studiu, sunt de părere că ”vinovatul” de acest efect benefic este caragenanul. „Rolul caragenanului din diferite surse biologice, inclusiv Porphyridium, în controlul infecțiilor respiratorii coronavirale este lăudabil. Pandemia recentă a COVID-19 și ritmul său de răspândire sunt probleme serioase în întreaga lum. De aceea, putem încerca, de asemenea, Porphyridium EPS (exopolizaharide) împreună cu caragenan și polizaharide sulfatate în studiile clinice pentru a reduce proliferarea sa. Deoarece există multiple molecule în exopolizaharidele de Porphyridium, acest organism poate face o diferență pozitivă în ceea ce privește tratamentul COVID-19 „, au afirmat aceștia.

Profită și tu de proprietățile algelor marine!

Fără îndoială că algele marine încă nu și-au spus ultimul cuvânt în ceea ce privește mulțimea de beneficii pe care au aduc organismului uman. Rămâne de văzut dacă ele pot deveni remediul pentru coronavirus, cel care a îngenunchiat toată planeta. Până atunci, poți profita și tu de proprietățile lor în ceea ce privește ameliorarea și tratarea altor afecțiuni.

Sursa: https://www.hindustantimes.com/

Post Your Comment Here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *